10 Mayıs 2014 Cumartesi

İspanya’da final-four provası Barcelona’nın

               Euroleague’de final-four yapan iki İspanyol temsilcisi final-four’dan 6 gün önce Barcelona’da karşılaştılar. Bu yılki üç maçta (Süper Kupa finali, lig maçı, Kupa finali) Real Madrid galip gelmişti. Bu kez ise Barcelona 86-72’lik skorla sahadan galip ayrıldı.
               

Maçın Hikayesi
               
                Real Madrid’de Reyes’in oynamadığı maça Barcelona da Navarro’yu benchte tutarak başladı. Maçın ilk beş dakikasında Barcelona Tomic’i iyi besledi. Real Madrid’in şutları da girmeyince Barca Tomic’in de 6 sayısıyla ilk beş dakikada 12-4 ile öne geçti.
                İlk yarının kalan dakikaları Real Madrid’in bu farkı kapatmaya çalışmasıyla geçti. Barcelona temponun yükselmesine ve Real’in farkı kapatmasına izin vermedi. 8-13 sayı farkı bandında giden ilk yarı 42-32 ile bitti.

                İkinci yarıya etkili başlayan Barcelona 27.dakikada 65-45 ile farkı 20 sayıya kadar çıkardı. Oyunun geri kalanı formalite icabı oynandı ve Barcelona maçı rahat kazandı.

               



İstatistikler

                Barcelona’da Papanikolau  18s-12r-3a ile sezonun en iyi maçlarından birini çıkardı. Abrines çok iyi bir şut yüzdesiyle 20 sayı üretmeyi başardı. Real Madrid’de Mirotic 16s-7r ile oynadı.




Genel Yorum
               

                Final-four öncesi iki takımın karşılaşmasını izlemek heyecan verici olabilirdi. Barcelona maçı baştan itibaren kontrol etti ve devre sonrası da Real Madrid oyunu bıraktı. Real Madrid önemli oyuncularına fazla süre vermedi ve muhtemel sakatlıkları önledi. Barcelona’nın bu sezon ilk kez rakibini yenmesi 6 gün sonra oynanacak Euroleague final-four maçı öncesi önemli bir mesaj oldu.

               





               

                sahinarif88@hotmail.com
        
                twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder