17 Mayıs 2014 Cumartesi

Beşiktaş-Galatasaray finale kaldı

             Beko Basketbol Ligi çeyrek final serisi ikinci maçında Galatasaray Liv Hospital deplasmanda Beşiktaş Integral Forex’i 64-66 ile yenerek seride durumu 1-1 yaptı ve Salı günü serinin final maçı oynanacak.
               
               



Maçın Hikayesi
               
                Beşiktaş maça önemli değişikliklerle çıktı. İlk beşte Doron-Muratcan ikilisi yerine Yağmur-Broekhoff ikilisini tercih eden Beşiktaş benchte de yabancı olarak Colton yerine Buckman’ı tercih etti. Galatasaray ise Salı günkü ilk beşini ve benchini aynen korudu.

                Maç skor açısından oldukça kısır bir şekilde başladı. İlk dört dakikada skor 3-2 olurken iki takım da hücumlarda etkisiz oldu. İlk sekiz dakikada Beşiktaş 1/6’le, Galatasaray da 0/6’la üçlük attı ki bu üçlüklerin neredeyse tamamı da boş atışlardı. Galatasaray’ın toplamda 4 tane top kaybı yaptığı ilk çeyrek Perkins’in uzaklardan bulduğu üçlük isabetiyle 11-10 bitti.

                Beşiktaş ikinci çeyreğe Lofton-Şirin’in basketleriyle başladı ve 11.dakikada ilk yarıdaki en büyük farkı yakaladı: 16-10 Galatasaray ilk 12 sayısının 6’sını Arroyo-Furkan ikili oyunlarıyla buldu. Ender’in hataları tercihleri karşısında arka arkaya üç tane üçlük isabeti bulan Beşiktaş farkı açamasa da skordaki üstünlüğünü korudu. Çeyreğin sonlarında pota altında Ersin-Pops ikilisini kullanan Galatasaray oyunda dengeyi kurdu ve devre sonunda Cenk’in üçlüğü ile farkı bir sayıya kadar indirdi: 31-30



                Üçüncü çeyreğe iyi başlayan taraf Galatasaray oldu. İkinci devreye Pops ile başlayan Galatasaray, karşı tarafta Perkins’in hatalarını da değerlendirerek 6-15’lik bir seri yakaladı ve 25.dakikada skoru 37-45 yaptı. Moladan sonra Beşiktaş’ta Mehmet Yağmur oyuna girdi ve oyun tersine döndü. Yağmur karşısında Arroyo’nun hataları ile Beşiktaş önemli bir ivme yakaladı ve 13-4’lük bir seri yakalayarak öne geçti. Üçüncü çeyrek 50-51’le bitti.

            
               Son çeyrek aynen ilk çeyrek gibi çok düşük bir tempoyla başladı. İlk dört dakikada skor 3-4 olurken Galatasaray’lı oyuncuların hücumlardaki inanılmaz hataları farkın açılmasını engelledi. Son üç dakikaya girerken skor 59-59 oldu. Kardeşlerin mücadelesinde Sinan Güler enteresan bir top kaybı yaptı. Son iki dakikaya eşitlikle girilirken Ersin Dağlı anlaşılması zor bir hücum faul yaparak adeta ‘biz almayacağız, siz buyurun’ dedi. İki takımın karşılıklı hücumlardan yararlanamamasından sonra bitime 10 saniye kala Markoishvili’nin üçlüğü Galatasaray’a üstünlük getirdi: 62-65 Lofton serbest atışlarını kaçırdıktan sonra Erceg serbest atış kaçırdı ama son topta Lofton’ın neden attığı bilinmeyen üçlüğü kaçtıktan sonra Broekhoff pota dibinden şutunu kaçırdı ve maçı Galatasaray kazandı.

                 


               



İstatistikler

               
            Galatasaray’da çift haneli skorlara ulaşan tek oyuncu Pops oldu. Pops’un 17s-8r’lık performansının yanında Arroyo da 8s-3r-11a ile oynadı.

           Beşiktaş’ta Kenan Bajramovic 15s-4r, Lofton 14s-2r-4a, Doron Perkins 12s-3r-2a ve Yağmur 9s-6r-3a ile oynadılar.




Genel Yorum
               
               
           Salı günü olduğu gibi iki takım arasında yine müthiş bir maç izledik. Sayı farkı en fazla 8 sayıya çıkarken maçın çok büyük bölümü 3 sayının altındaki farklarla geçildi. Galatasaray farkı açmak için birçok şans yakaladı ama hücumda organize olamayınca ve dış şutlar da girmeyince skorda bir türlü üstünlüğü ele alamadı. Beşiktaş’ta Colton’ın oynamaması pota altının Galatasaray için çok rahat bir alan olmasıyla sonuçlandı.







               
                sahinarif88@hotmail.com


                twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder