11 Mayıs 2014 Pazar

Tenis/ Sharapova geriden gelerek kazandı

              Kadınlarda Madrid Tenis Turnuvası’nı Maria Sharapova finalde ilk seti 1-6 ile kaybetmesine rağmen Simona Halep’i 6-2/ 6-3 ile yenerek kazandı.

                Halep maça müthiş girdi. İlk dört oyundaki toplam 21 puanın 16’sını kazanarak sette büyük avantaj yakaladı. İlk seti sadece 30 dakikada 6-1 ile kazanmayı başardı.

                İkinci setin başında Sharapova rakibinin servisini kırdı. Servis kırma puanlarında başarılı olan Sharapova setin ortalarında bir kez daha servis kırdı ve seti 42 dakikada 6-2 ile kazandı.

                Final seti çekişmeli başladı. Setin 3.oyununda Halep 40-0 öne geçti ama Masha oyunu çevirmeyi başardı ve servis kırdı. 5.oyunda da servis kıran Sharapova şampiyonluğa yaklaşmıştı ki Halep maçı bırakmadı. 4-1’te rakibinin servisini kıran Halep maçın sonuna kadar konsantrasyonunu kaybetmedi ama bir daha servis kırma şansı yakalayamadı ve maçı kaybetti.

               
                Maria Sharapova Stuttgart’tan sonra Madrid’de de şampiyon olarak Roland Garros öncesi çok formda olduğunu kanıtladı. Genç Halep ise kariyerindeki 8.finalde ilk kez kaybetti. Halep bu maçı kaybetmesine rağmen etkileyici oyunu ve yüksek konsantrasyon seviyesiyle çok önemli bir tenisçi olduğunu bir kez daha ispatladı. Önemli bir sakatlık yaşamadığı sürece kadınlar tenisinin önümüzdeki 5-10 yılında Halep imzası olacağı kesin gibi duruyor.







               




twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder