23 Mayıs 2014 Cuma

Tenis – Roland Garros kuraları ve tahminler

           Avrupa’nın dört bir yanında toprak kortlardaki mücadeleleri izledik, Pazar günü yılın ikinci grand slam’i olan Roland Garros başlıyor. Kuralar bugün çekildi, kuralar eşliğinde tahminlerimi belirteyim.

           
            Öncelikle kadınlar diyelim…



           
            Kadınlar

           
            Kadınlarda tablonun en üstünde Serena Williams yer alıyor. Serena’nın üçüncü turdaki muhtemel rakibi ablası Venus olacak. Tablonun bu bölümündeki muhtemel üçüncü tur eşleşmeleri; Vinci-Lisicki, Cibulkova-Stosur ve Kanepi-Sharapova şeklinde. Muhtemel Cibulkova-Stosur eşleşmesi turnuvanın en iyi üçüncü tur maçlarından biri olabilir. Muhtemel bir çeyrek final eşleşmesi olan Serena-Sharapova eşleşmesinden ise muhtemelen turnuvanın şampiyonu çıkacak.

           
            İkinci tabloda 3 numaralı seribaşı Radwanska tepede yer alıyor. Radwanska’nın yolu dördüncü tura kadar açık görünüyor, dördüncü turda Carla Suarez Navarro-Alize Cornet eşleşmesinin galibiyle eşleşecek. Evsahibi Cornet bu turnuvada büyük bir çıkış yapabilir. Hemen altlarında ise muhtemelen Pennetta-Kerber dördüncü tur maçını izleyeceğiz. Eugenie Bouchard’ın bir kez daha başarısız olacağını düşünüyorum.


            Tablonun üçüncü kısmında en üstte Kvitova yer alıyor. Kvitova üçüncü turda toprak uzmanı Kuznetsova ile zorlu bir maç oynayabilir. Onların muhtemel dördüncü tur rakibi ise formda raket Ana Ivanovic. Alt tarafta ise çeyrek final favorisi Simona Halep var.

           
Tablonun son kısmında seribaşı Li Na var. Na’nın çok iyi bir kura çektiğini söyleyebiliriz. Çeyrek finale kadar zorlanması pek mümkün değil, çeyrek finalde ise muhtemelen Jankovic-Errani maçının galibiyle eşleşecek.


           
Tahminlerimi şöyle yazayım;
  
            Çeyrek final; Serena-Masha, Cornet-Kerber, Kuznetsova-Halep, Errani-Li
            Yarı final; Serena-Kerber, Halep-Li
            Final; Serena-Li







            Erkekler


            Erkeklerde kuranın en tepesinde Rafael Nadal var. Nadal’ın da ilk hafta rahat edeceğini söyleyebiliriz. Muhtemel dördüncü tur maçında Almagro-Haas maçının galibiyle oynayacak. Diğer dördüncü tur eşleşmesi ise Ferrer-Dimitrov şeklinde olabilir. Andreas Seppi ise Ferrer’e sürpriz yapabilir.

           
            3 numaralı seribaşı Wawrinka da üçüncü turda Lopez’le eşleşecek –tabi erken elenmezse- Alt tarafta turnuvanın en iyi üçüncü tur maçı olabilecek olan maçta muhtemelen Monfils-Fognini eşleşmesi olacak. Uzun zamandır kortlarda göremediğimiz Richard Gasquet üçüncü turda muhtemelen Verdasco ile oynayacak. Tablonun en altında ise ilgi çekici bir üçüncü tur eşleşmesi oluşabilir; Kohlschreiber-Murray



            Üçüncü kısmın en yüksek sıralamadaki oyuncusu Roger Federer. Muhtemel üçüncü tur eşleşmeleri Berdych-Bautista Agut, Robredo-Isner, Youzhny-Gulbis, Federer-Querrey şeklinde. Seribaşı olmayan oyuncular arasında sürpriz yapma potansiyeli olan oyuncular ise Radek Stepanek ve Benoit Paire.


            Tablonun sonuna geldik. Burada da Djokovic favori. Muhtemel üçüncü tur eşleşmeleri Raonic-Simon, Dolgopolov-Nishikori, Tsonga-Nieminen, Djokovic-Cilic şeklinde. Erkekler turunda en beğendiğim tenisçilerden birkaçı tablonun en altında toparlandı. Muhtemel dördüncü tur maçı olan Tsonga-Djokovic maçı da iki yıl önceki muhteşem çeyrek finalleri akıllara getiriyor.
           

           
            Tahminlerimi şöyle yazayım;

Çeyrek final: Nadal-Ferrer, Wawrinka-Kohlschreiber, Federer-Berdych, Nishikori-Nole
Yarı final: Nadal-Wawrinka, Federer-Nole
Final: Nadal-Nole






twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder