27 Mayıs 2014 Salı

Fenerbahçe Ülker finalde

               Beko Basketbol Ligi’nde yarı final serisinin üçüncü maçında Fenerbahçe Ülker deplasmanda Pınar Karşıyaka’yı 67-74 ile yenerek seriyi 3-0 kazandı ve finale yükseldi.   
               



Maçın Hikayesi
               
                Maça iki takım da bir önceki maçta kullandıkları beşle başladılar.

                Maça iyi başlayan takım Pınar Karşıyaka oldu. İlk dakikalarda pota altında Batista’yı kullanan Pınar Karşıyaka ilk beş dakika boyunca sahadaki tüm oyunculardan hücum katkısı aldı ve Fenerbahçe Ülker’in hücum ritmini de bozarak skoru 16-2 yaptı. (5.dk) Fenerbahçe Ülker oyun kurucu olarak Emir’i kullanarak uzun beşi tercih etti ve bu tercih olumlu sonuç verdi. Emir’in-Bojan’ın(2)-Kleiza’nın arka arkaya gelen üçlüklerine karşı Pınar Karşıyaka ilk dakikalarda skor üstünlüğünü korusa da sonraki dakikalarda KSK top kayıpları yapınca fark kapandı. İlk çeyrek 21-21 berabere bitti.

                İkinci çeyreğin başında Ömer Onan’ın üçlüğüyle Fenerbahçe Ülker maçta ilk kez öne geçti: 23-24 Çeyreğin ilk altı dakikasında Pınar Karşıyaka hücumlarda bocaladı ve sadece altı sayı üretebildi. Buna karşılık FB Ülker de çok verimli hücum edemedi, hücumda Bo’nun etkinliğiyle 16.dakikada 27-31 ile öne geçen Fenerbahçe devreyi 33-36 ile önde bitirdi.



                İkinci yarıya Fenerbahçe Ülker 3-7’lik bir seriyle başladı ve Ufuk Sarıca mola alarak oyuna müdahale etti. Moladan Dixon’ın dört sayısıyla dönen KSK üç dakika boyunca iyi savunma yaptı ve sayı yemedi. Çeyreğin son bölümünde ise bu serinin kayıp adamları Mutlu Demir ve İzzet Türkyılmaz’ın etkili oyunlarını gördük. Üçüncü çeyrek 50-55 ile bitti.

                Son çeyreğe Pınar Karşıyaka etkili savunmayla başladı. İlk iki dakika boyunca sayı yemeyen KSK hücumda ise fazla etkili olamadı, sadece 3 sayı bulabildiler. Sonraki üç dakikada FB Ülker 1-10’luk bir seri yakaladı ve son beş dakikaya 54-65 ile önde girdi.  (1-10’luk)bu önemli seride iki kritik üçlük atan ve takımı yöneten Emir Preldzic önemli rol aldı. Son saniyelerde fark dört sayıya kadar inmesine rağmen Fenerbahçe Ülker maçı kazanmayı başardı.
               



İstatistikler

             
              Fenerbahçe Ülker'de 19 sayı üreten Bojan Bogdanovic maçın en skorer oyuncusu oldu. Bojan çok iyi bir şut yüzdesi yakalarken 3 de asist yaptı. Emir Preldzic 12s-4r-7a-3tç ile çok etkili bir maç çıkardı. Kleiza 14 ve Ömer Onan da 12 sayı ürettiler.

              Pınar Karşıyaka'da Esteban Batista 18s-12r-3a ile oynadı. Jon Diebler 10s-4r ile oynarken Bobby Dixon 9s-5a-2tç ile beklenen etkisinden uzaktı.



Genel Yorum
               
                İki takım arasındaki üçüncü maç da yine önemli bir koç mücadelesine dönüştü. İkinci maçta olduğu gibi bu maçta da Pınar Karşıyaka maçın başında tüm oyuncularından hücum katkısı alabildi. Büyük fırtınadan sonra Obradovic takıma doğru müdahaleler yaptı, ikinci yarıda fark açılmak üzereyken bu kez Ufuk Sarıca oyuna doğru müdahale yaptı ve temponun düşmesini sağladı ama sonunda olmadı. FB Ülker’in kritik anlarda dış şut isabeti bulması devam edince maç Karşıyaka’ya dönmedi. KSK ise maçın en kritik anlarında dış şut isabeti bulamadı. KSK maça 4/5 üçlük isabeti ile başlarken son 34 dakikada 1/19 ile üçlük attı.





                 





                sahinarif88@hotmail.com


                twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder