30 Mayıs 2014 Cuma

Roland Garros / Kadınlar 3.tur maçları (Cuma)

               Kadınlarda tablonun üst yarısındaki üçüncü tur maçları Cuma günü oynandı. Sırasıyla inceleyelim…

                _ Önceki turda Williams kardeşleri eleyen iki genç tenisçi Muguruza ve Schmiedlova’nın maçı fazla zor geçmedi. Rakibinden bir yaş büyük olan 20 yaşındaki İspanyol Muguruza ilk sette zorlanmadı, ikinci seti ise yaklaşık bir saatte kazandı. Muguruza biraz fazla basit hata yapsa da etkili winnerlarıyla maçı kazandı ve ‘’favoriyi üzen sonraki turda üzülür’’ geleneğinin istisnalarından biri oldu.

                _ Ev sahibesi Parmentier çok genç sayılmaz, ‘86lı, bu turnuvada ilk kez ikinci tur ötesini gördü. Son iki yıldır çıkışta olan Barthel’i ilk seti farklı bir şekilde kaybetmesine rağmen final setinde 7-5 ile geçerek yenmeyi başardı.

                Dördüncü turda iki seribaşı olmayan raket Muguruza-Parmentier karşılaşacaklar ve sürpriz bir çeyrek finalistimiz olacak.



                _ Günün önemli maçında Samantha Stosur ile Dominika Cibulkova karşılaştılar. Stosur maçı iki sette kazandı ama maç oldukça zorlu geçti diyebiliriz.

                _ 7 nolu seribaşı olan Sharapova ise turu beklenenden de kolay geçti. Arjantinli Ormoecha karşısında sadece 51 dakika kortta kaldı ve oyun kaybetmedi. Maçtaki toplam puanlarda Sharapova 54-17’lik üstünlük sağladı.


                Dördüncü turda Stosur-Sharapova karşılaşacaklar. Stosur son beş yılın üçünde yarı final oynadı ve bu turnuvada asla dördüncü tur veya çeyrek finalde elenmedi. Sharapova ise son üç yılda yarı final oynadı, son iki yılda ise final oynadı. İki tecrübeli tenisçinin mücadelesi müthiş olmaya aday.




                _ Genç Hırvat Ajla Tomljanovic 3 nolu seribaşı Radwanska’yı 6-4’lük iki setle yendi. İki tenisçi de benzer istatistiklerle oynadılar ama ‘93lü Tomljanovic maç boyunca üç kez servis kırmayı başararak fark yarattı. Genç yaşına rağmen kritik puanları olgun bir şekilde bitirdiğini gördük.

                _ 14 nolu seribaşı Carla Suarez-Navarro da turnuvanın sürpriz isimlerinden biri olan Taylor Townsend’i rahat geçti. Townsend winner sayısının iki katı sayıda basit hata yaptı, Navarro ise sadece 7 tane basit hata yaptı.

                Dördüncü turda Tomljanovic-Navarro eşleşmesi oluştu. İstikrarlı bir şekilde yükselen Navarro karşısında genç Tomljanovic’in neler yapabileceğini göreceğiz.




                _ Eugenie Bouchard benim beklentilerimi ters çıkartmaya devam etti ve ‘Grand Slamlerde başarılı bir tenisçi’ olduğunu kanıtladı. ‘88li Larsson daha önce büyük bir başarıya imza atmadı ama bu turnuvada Pennetta-Kirilenko’yu geçmişti. Bouchard maçı 7-5 / 6-4 ile almayı başardı.

                _ İki tecrübeli tenisçi Angelique Kerber ile Daniela Hantuchova’nın mücadelesi ise özellikle ilk setiyle muhteşem bir maç oldu. Üstün fizik gücüne sahip olan Kerber ile teknik kapasitesi yüksek Hantuchova’nın maçında toplam dokuz kez servis kırıldı. Kerber maçı 7-5 / 6-3 ile kazanmayı başardı.

                Dördüncü turda Bouchard-Kerber maçı olacak.








                Cumartesi maçları

                Cumartesi günü en heyecan verici maç günün ilk maçı olacak. Kvitova-Kuznetsova maçında tecrübeli raketin kazanması beni şaşırtmaz. Mladenovic’in de Petkovic karşısında sürpriz yapmasını bekliyorum.











               

twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder