30 Mayıs 2014 Cuma

Roland Garros - Erkeklerde üçüncü tur (Cuma)

_Roland Garros’un 3. tur maçlarının ilk gününde Tomas Berdych 2. turda olduğu gibi yine rakibine 1 set vererek (yine tie-break ile kaybetti) Bautista Agut’u mağlup etti.2. kez Roland Garros’da ana tabloda yer alan Bautista Agut ise yine bir 3. tur maçında elenmiş oldu.

_John Isner-Tommy Robredo karşılaşmasında da beklenileceği üzere birçok tie-break görüldü.Tie-break’lerin kralı olarak görülen Isner, bu 3 tie-break’in 2’sini kazanarak (son seti de 7-5 aldı) Robredo’yu geçti.Maç boyunca Robredo’nun yakaladığı 13 servis kırma puanının birini bile değerlendirememesi maçın gidişatını oldukça etkiledi.Ayrıca setler Isner lehine 3-1 bitmesine rağmen;  Robredo kazanılan puanlarda 3 sayıyla daha öndeydi.

4. turda böylelikle Tomas Berdych ile John Isner eşleşti.

_Servis voleci Radek Stepanek’in karşısında 3. turda adeta Roland Garros’u yeniden hatırlayan Ernests Gulbis vardı.2008’de burada çeyrek final görmüştü (20 yaşındayken) ancak o yıldan itibaren hiçbir Grand Slam’de varlık gösteremiyordu. Ancak Gulbis burada şansızlığı kırdı ve 3. seti de bir hayli gergin geçen maçta Stepanek’i 3 sette yendi.

_Diğer tarafta 4 numaralı seri başı ‘Ekselansları’ Roger Federer, son yılların inişli çıkışlı grafik çizen oyuncusu olan Dmitry Tursunov ile oynadı. Maç karşılıklı alınan oyunlarla geçti, ta ki durum Federer lehine 6-5’ken, Federer Tursunov’un servisini kırarak seti kazanana kadar.İlk sette aslında Federer’de Tursunov’a karşı servis kırma puanı verdi ama sezon başında değiştirdiği raketi ona bu sezon servislerde önemli bir avantaj sağlıyor ve oyuna soktuğu ilk servislerinden bu maçta %80 ile puan çıkarttı (Buna Isner yüzdesi denir).2. sette de durum ilk sete çok benzerdi.Yine durum Federer lehine 6-5 iken, Federer 3 servis kırma puanı ve dolayısıyla set puanını değerlendiremedi. Arkasından bir tane daha yakalayıp bunu da değerlendiremedi ve seti tie-breakle kaybetti.3. sete servis kırarak giren Federer durumu 2-0’a getirdikten sonra Tursunov sağlık molası aldı ve maç yaklaşık 10-15 dakika duraksadı.Bu moladan sonra 2 oyuncu da biraz soğudu doğal olarak ama Federer setin başında servis kırmanın verdiği avantajla seti 6-2 aldı.4 set yine Federer’in birçok servis kırma puanını değerlendiremediği bir set oldu. Setin ortalarından sonra servis kıran Federer bu seti de 6-4 alarak maçı 3-1 kazandı.

4. turda Ernests Gulbis-Roger Federer eşleşmesi olacak.

_Suzanne Lenglen’deki güzel maçlardan Milos Raonic-Gilles Simon maçı adeta nefes kesti.Türkiye saati ile 22:30’lar civarında biten maçta gülen taraf Raonic oldu.Karşılıklı alınan setlerle geçen maçın son setinde Raonic maç için servis atarken Simon onun servisini kırdı ancak bir sonraki oyunda kendi servisine tutunamayınca seti 7-5 ile maçı da 3-2 kaybetti.

_Raonic ile oynayacak olan Marcel Granollers-Martin Klizan eşleşmesi daha sonlanmadı, maç yarım kaldı ve bir sonraki güne sarktı.

_Lenglen’deki yine güzel maçlardan olan Jo Wilfred-Tsonga-Jerzy Janowicz maçı beklenilenin aksine rahat bir maç oldu. Maç boyunca basit hatalarını minimize eden Tsonga maçı 6-4, 6-4 ve 6-3’lük setlerle kazandı.

_Turnuvanın 2 büyük favorisinden olan Novak Djokovic, ilk setinde bir ara servisini kırdırıp 3-1 geriye düşmüştü ancak oradan geri gelip hem o seti kazandı arkasından da 2. seti 6-2 ile aldı. Ancak 3. sette karşılıklı olarak alınan oyunlar sonucunda, set tie-break’e gitti ve aynı Federer’in yaptığı gibi Djokovic’de rakibine tie-break’le 1 set verdi. 4. sette aynı 3. set gibi çekişmeye sahne oldu. 54 dakika süren bu seti servis kıran Djokovic 6-4 ile aldı ve 4. tura çıktı.

4. turun diğer bir eşleşmesi Novak Djokovic-Jo Wilfred Tsonga oldu.



Emin KAZDALOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder