15 Mayıs 2014 Perşembe

Euroleague’de final-four heyecanı

Soma’da yaşanan faciadan dolayı şahsen yazmaya hevesli değilim ama Euroleague’de final-four heyecanı yaklaşırken eşleşmelere kısaca bakalım, tahminlerimi de aktarayım.


CSKA Moskova – Maccabi Electra


CSKA çeyrek finalde Panathinaikos’la eşleşmişti. Teodosic’in oynamadığı ilk dört maçta çok zorlandılar, beşinci maçta Teo da döndü ve CSKA bir kez daha final-four’a yükseldi. Maccabi ise EA7 Milano’yla eşleşmişti. İlk maçın sonunda müthiş bir geri dönüşe imza attılar ve Langford’ın da son serbest atışı kaçırmasından sonra uzatmada kazanarak saha avantajını elde etti, sonrasında da İsrail’de maç kaybetmeyerek final-four’a yükseldi. Maccabi’de koç David Blatt bir kez daha yıldızlaşırken, sezon boyunca pek öne çıkmayan Tyrese Rice-Alex Tyus ikilisi çok iyi maçlar çıkardılar.


Formunun zirvesinde olan Maccabi’nin istikrarsız CSKA Moskova karşısında form durumu olarak avantajlı olduğunu düşünüyorum. CSKA sezon başından bu yana beklediğim performansı sergileyemedi. Messina-Blatt arasında muhteşem bir taktik mücadelesi izleyeceğiz. Maccabi, Euroleague F Grubu’nda kaybettiği iki maçın rövanşını alır diye düşünüyorum.

           

Barcelona – Real Madrid


Bu sezon şu ana kadar iki takım arasında dört maç oynandı, üçünü Real Madrid kazanırken, altı gün önce İspanya Ligi’nde oynanan maçı Barcelona rahat kazandı. Euroleague’de geçen sene de yarı final oynamışlardı ve o maçı Real Madrid kazanmıştı.

Real Madrid’in sezon boyunca gösterdiği performansı çok etkileyici bulmayanlardanım. Zalgiris’e, Efes’e fark atmakla çok da büyük takım olunmuyor. Real Madrid bu sezon favori olmadan çıktığı dört Euroleague maçı oynadı ve CSKA ve Oly (2 kez) deplasmanda yenilip sadece Maccabi’yi deplasmanda yenebildiler. Bu kadar iyi oyunculara ve takım ruhuna sahip olan Real Madrid’in daha fazla maç kazanmasını beklerdim.

Barcelona ise sezon başından bu yana inişli-çıkışlı bir grafiğe sahip. Top16’nin başında müthiş bir grafik yakalayan Barcelona’nın performansı düştü, son maçta Real karşısında adeta şov yaptılar. Papanikolau başta olmak üzere bu sezon takıma katılan oyunculardan sonra bir kadro sorunu oluşmuştu, rotasyon şimdi oturdu gibi duruyor.


Barcelona’nın geçen sezonun rövanşını alacağını düşünüyorum.







Not: Milano'da maçlar öncesinde saygı duruşu yapılacak. Türk hakem Rüştü Nuran da final-four maçlarında görev alacak.










sahinarif88@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder