18 Mayıs 2014 Pazar

Euroleague’de süper finalde kazanan Maccabi

              2013-14 sezonunun Euroleague finalinde Maccabi Electra uzatmada Real Madrid’i 98-86 ile yenerek kupayı kazandı.
               
               



Maçın Hikayesi
               
                İki takım da maça klasik beşleriyle çıktılar. Maccabi maçın başında pota altından skor üretmeye çalışırken, Bourousis’e takıldı ve Bourosis ilk üç dakikada 3 blok yaptı. Real Madrid ise beklenenin altında skor üreterek başladı. (RMD ilk beş dakikada 1/8 şut isabeti-1 top kaybı) Yedinci dakikada skor Maccabi lehine 13-7 olduktan sonra 9 sayılık bir seri yakalayan Real Madrid öne geçti ve ilk çeyrek 16-15’lik Real Madrid üstünlüğüyle bitti.

                Real Madrid ikinci çeyreğe fırtına gibi başladı ve bir dakika içinde 5 sayılık bir seri yakalayınca, David Blatt oyuna müdahale etti. Maccabi’de ilk 11 dakika boyunca oyunda kalan Ricky Hickman da kötü bir performans sergiledi. (0/4 -2tk) Blatt’ın müdahalesi Real’i yavaşlattı ama Maccabi de sayı bulamadı ve skor 13.dakikada 23-15 oldu. Bu dakikada Sofo’ya çalınan hatalı yürüme kararının da yanlış olduğunu düşünüyorum, sonrasında teknik faul geldi. Toplamda 10 sayılık Real serisine Maccabi 5 sayılık seriyle cevap verdi. Fark 11 sayıya kadar çıktıktan sonra Maccabi 11-2’lik bir seri yakalayarak devreyi Blu’nun üçlüğüyle sadece iki sayı farkla geride kapattı: 35-33

                İlk yarıda Felipe Reyes 12s-4hr , Rudy 10s-5r, Devin Smith 9s-6r ile oynadılar.


                İkinci yarı karşılıklı basketlerle başladı, Maccabi Hickman’ın oyuna ağırlığını koymasıyla 23.dakikada uzun süre sonra ilk kez öne geçti: 41-40 Çeyreğin kalanı mükemmel bir mücadeleye sahne oldu, iki takım da oyunda üstünlük kuramadı ve son çeyreğe 55-53’lük Real Madrid üstünlüğüyle girildi. Rudy-Ricky takımlarının en çok öne çıkan oyuncuları oldular.


                Bitime 8 dakika kala Maccabi Rice’ın üçlüğüyle öne geçti: 60-58 Bitime 5 dakika kala Real Sergio Rodriguez’in üçlüğüyle öne geçti: 64-63 Fark dört sayıya geçtikten sonra Maccabi Rice-Hickman’ın sayılarıyla 67-67’yi yakaladı ve son üç dakikaya beraberlikle girildi. Real’de Rudy-Mirotic-Rodriguez şutlarını kaçırırken Maccabi Rice-Tyus’la sayılar buldu ve son dakikaya dört sayı farkla önde girdi: 73-69 Son dakikada Real Madrid serbest atış çizgisinde Sergio Rodriguez-Ioannis Bourosis’le sayılar bulurken Maccabi Rice-Hickman’ın şutlarında basket bulamadı ve bu müthiş maç uzatmaya gitti: 73-73


                Uzatmanın başında Mirotic’in serbest atışları sonrası Rice’ın üçlüğü Maccabi’yi öne geçirdi. Normal sürenin sonunda üçlüğü kaçıran Rice uzatmanın ilk iki dakikasında takımını 8-4’lük bir seriye taşıdı. Maccabi Rice’ın inanılmaz performansıyla (14s-1r-1a) son dört dakikada rakibini ezdi ve kupaya uzandu.

               



İstatistikler

                Maccabi’de Tyrese Rice 26s-4r-2a ile maçın yıldızı oldu. Ricky Hickman 16s-6r-3a, Alex Tyus 12s-11r-3b, Devin Smith 15s-7r ile oynadılar.

                Real’de Sergio Rodriguez 21s-2a, Rudy 15s-8r-4a, Ioannis Bourousis 12s-9r ile oynadılar. Llull-Mirotic beklentilerin altında kaldılar..




Genel Yorum
               

                Euroleague tarihinin uzatmaya giden ilk finalini bu akşam izledik. İki takım da muhteşem bir performans gösterirken Real Madrid ilk yarıda farkı 11 sayıya kadar çıkarmayı başarmıştı. David Blatt ve Maccabi oyuncuları oyuna dönmeyi başardılar. İkinci yarıda Hickman-Rice-Tyus-Smith iyi oynadılar, uzatma bölümünde ise Tyrese Rice’ın müthiş şovunu izledik. Real’in muhteşem olduğu iddia edilen oyuncuları ise ikinci yarıda oyunu sadece dengede tuttular, uzatmada ise berbat oynadılar. Maccabi böylece 2005 sonrası ilk Euroleague şampiyonluğunu kazandı ve üstüste üç finalden boynu bükük ayrıldıktan sonra Milano’da galip geldi.


               


                sahinarif88@hotmail.com


                twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder