11 Mayıs 2014 Pazar

Tenis/ Kei’nin dramı Nadal’a galibiyeti getirdi

                Erkeklerde Madrid Tenis Turnuvası finali beklentimden çok farklı gelişti. Dün gece çok yorucu bir maçta Ferrer’i yenen Nishikori dünyanın en iyi tenisçisine karşı mükemmel bir başlangıç yaptı ama maçı bitirmeye yakınken şanssız bir pozisyon yaşayarak maçı bırakmak zorunda kaldı.

                Rafa Nadal maça çok hızlı başladı ve ilk 9 puanın 7’sini aldı. Servis kıramayana Rafa 3.oyunda servisini kırdırdı. Kei’nin muhteşem winnerlarının yanında Rafa da kendisinden beklenmeyen basit hatalar yapınca Kei 20/25 puan aldı ve seti 6-2 ile kazandı.

                İkinci sete de servis kırarak başlayan Kei servis oyunlarını kazandı ve seti 4-2’ye getirdi. 4-3’te uzun ralli sonunda Rafa’nın vuruşuna ters ayakta yakalandı ve o maç noktada koptu. Büyük fiziksel çöküş yaşayan Kei sakatlığına rağmen maça devam etmeye çalıştı, ikinci seti 6-4 ile kaybetti. Üçüncü sete de başladı, skor 3-0’a geldi ve Kei’nin mücadele edemediği belliydi. Japon tenisçi maça devam edemedi ve Rafa karşısındaki ilk galibiyetini sonraki maçlara bıraktı.


              

           Tekrarlayayım, Kei Nishikori’nin iyi bir tenisçi olduğundan emindim ama dünkü Ferrer maçı sonra Nadal karşısında tutunamayacağını düşünüyorum. Bugünkü 1.5 setlik performansıyla Kei ne kadar büyük bir tenisçi olduğunu gösterdi. Rafa da üstüste üçüncü toprak kort turnuvasını kazanamamaktan kılpayı kurtuldu. Dünya 9 numarasına yükselen Kei umarım ciddi bir sakatlık yaşamaz ve sahalara tam performansla döner.








               

twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder