20 Mayıs 2014 Salı

Tenis – Roma sonrası/ Paris öncesi

Avrupa’nın dört bir yanında toprak kortlardaki mücadeleleri izledik, Pazar günü yılın ikinci grand slam’i olan Roland Garros başlıyor. Son duruma bakalım.

           
            Öncelikle kadınlar diyelim…



           
            WTA

           
            WTA’de Viktoria Azarenka beklendiği gibi Roland Garros’tan çekildiğini açıkladı. RG öncesi toprakta oynanan üç büyük turnuvanın ikisini Maria Sharapova kazandı, Roma’da ise Serena Williams kazandı. Bir diğer önemli favori olan Avustralya şampiyonu Li Na ise iyi bir toprak kort sezonu geçirmedi. Avustralya finalisti Cibulkova toprak sezonunu pas geçerken, gençler Bouchard-Stephens da beklentilerin altında kaldılar. Toprak sezonunun göze çarpan diğer isimleri Ivanovic, Halep ve Errani oldu. Cuma günü kuralar çekildikten sonra daha net tahminler yapabilirim ama şu anda turnuvanın en büyük favorileri Serena, Masha ve Li Na.





            ATP


            Erkeklerde son yılların aksine Rafa Nadal dominasyonu olmadan bir toprak kort sezonu izledik. Monte-Carlo ve Barcelona’da Nadal çeyrek final maçlarını kaybetti ve erken elendi. Madrid’de kendine gelen Rafa finalde çok kötü oynamasına rağmen Nishikori’nin talihsiz sakatlığıyla şampiyonluğa ulaştı. Roma’da ise alıştığımız sahne tekrarlandı. Djokovic karşısında maça iyi başlayan Nadal ikinci setle itibaren düşüşe geçti ve maçı kaybetti.


            Toprak kort sezonunun en iyisi Kei Nishikori oldu. Barcelona’da kupayı alan Kei Madrid’de de kazanmaya yakındı ama onu sakatlık durdurdu. RG’ye katılacak mı, katılırsa tam sağlıklı olacak mı bunlar şüpheli ama Nishikori’yi sağlıklı olarak RG’de oynarken görmeyi isterim.

           
            Toprak kort sezonunun sorunlu isimlerinden biri de Wawrinka oldu. Avustralya Açık’ı kazandıktan sonra dengesiz oynayan Wawrinka Monte-Carlo’da kazandıktan sonra yine düşüşe geçti. Vatandaşı Federer de Madrid’e katılmadıktan sonra Roma’da Chardy’ye yenilerek hayalkırıklığı yarattı. David Ferrer de toprak kort sezonunun hayal kırıklıklarından biri oldu.


            Novak Djokovic de Roma’ya kadar idare etti. Roma’da finalde Rafa’yı yenip şampiyon olarak RG’ye çok formda girdi.






            Cuma günü kuralar çekilecek, onları değerlendirmek üzere…








twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder