17 Mayıs 2014 Cumartesi

FA Cup Arsenal’in

               İngiltere FA Cup Finali’nde Premier Lig’i 4.sırada bitiren Arsenal ile ligi 16.sırada bitiren Hull City karşılaştılar. Arsenal maçın başında 2-0 geriye düşmesine rağmen karşılaşmayı uzatmada kazandı ve dokuz yıl sonra ilk kupasını almayı başardı.

                Maçın hemen başında yaşanan karambolde Rosenior’ın vuruşunda seken topa son olarak Chester dokundu ve Hull City öne geçti: 1-0
                Beş dakika sonra bir karambol daha yaşandı ve son olarak Davies düzgün bir vuruş yaparak farkı 2’ye çıkardı.
                Arsenal 17.dakika Santi’nin serbest vuruştan kaydettiği golle farkı bire indirdi.
                Maçın 71.dakikasında karambolden golü bulan bu kez Arsenal oldu. Koscielny 2-2 yaptı.
                Arsenal maç boyunca topa %65’le hükmetmesine rağmen maç boyunca istediği gol pozisyonlarını yakalayamadı. Yine de maçı uzatmaya taşımayı başardılar.

                Uzatmanın dördüncü dakikasında Giroud’nun kafa vuruşu üst direkten döndü, devamında önemli bir poziyon olmadı ve uzatmanın ilk yarısı 2-2 bitti.
                Arsenal 109.dakikada Ramsey’in attığı golle öne geçti. Maç sonunda Hull de önemli bir baskı yapmadı ve kupa Arsenal’in oldu.

                Hull City maça iyi başlamasına rağmen maçın kalanında pasif kaldı. İkinci yarıda amaçları sadece skoru korumak oldu, 70’den sonra bir kez bile gole yaklaşamadılar ve yenilgiyi önleyemediler. Arsenal vasat bir sezon geçirirken dokuz yıl sonra ilk kez bir kupa kazanarak sezonu mutlu bir şekilde bitirmeyi başardı.





                sahinarif88@hotmail.com

                twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder