27 Mayıs 2014 Salı

Roland Garros – Kadınlarda şok veda

            Sezonun ikinci grand slam’i olan Roland Garros devam ediyor. Dün turnuvada ilk turun son maçları oynandı.

           
            Öncelikle kadınlar diyelim…



           
            Kadınlar

           
            İlk turun son maçlarını değerlendirelim.

           
            Turu rahat geçen favoriler

           
            İlk turun son gününde turu rahat geçen fazla favori görmedik. 'Sempati kraliçesi' Ana Ivanovic genç Fransız Garcia’yı rahat geçti. Halep, Stephens, Safarova, Makarova, Kuznetsova ve Flipkens ilk turda sorun yaşamayan diğer favoriler oldular.



            Zorlanan favoriler


            Dün zorlanan seribaşı sayısı fazlaydı. 10 nolu seribaşı Sara Errani Amerikalı Keys’i üç sette geçebildi. Pavlyuchenkova da 44 yaşındaki Date-Krumm karşısında epey yoruldu, final setinde geçebildi. 6 nolu seribaşı Jelena Jankovic Kanadalı Fichman’ı ilk seti kaybetmesine rağmen yendi.




            Sürprizler

           
            Günün en büyük sürprizi 2 nolu seribaşı olan Avustralya Açık şampiyonu Li Na’nın elenmesi oldu. Li Na Fransız Kristina Mladenovic ile karşılaştı ve final setinde 6-1 ile kaybederek turnuvaya erken veda etti. Bir diğer sürpriz sayılabilecek olan sonuç da 13 nolu seribaşı Caroline Wozniacki’nin elenmesi oldu. Wozniacki aslında en iyi döneminde bile grand slamlerde çok başarılı olamayan bir tenisçi, rakibi de yabana atılacak bir isim değildi; Yanina Wickmayer.







            Erkekler


            Erkeklerde de dün ilk tur maçları bitti.


           
Rahat kazanan favoriler

           
            Günün korta çıkan yıldızları David Ferrer, Andy Murray ve Richard Gasquet oldular. Üç tenisçi de maçlarını rahat kazandılar, Murray bir set kaybetti ama kazanmayı başardı. Verdasco, Monaco, Monfils, Kohlschreiber, Istomin, Anderson ve Seppi günün diğer kazanan favorileri oldular.






            Sürpizler


            Günün sürprizi Ivo Karlovic’ten geldi. Tecrübeli Hırvat ilk turda 11 nolu seribaşı olan Grigor Dimitrov’la karşılaştı. Karlovic toplamda 22 ace yaptı, daha da önemlisi basit hata sayısını minimumda tuttu (16) ve iki kez rakibinin servisini kırarak maçı 6-4/ 7-5 ve 7-6 ile kazanmayı başardı.

            Erkeklerde başarılı olması beklenen isimlerden Tommy Haas ve Nicolas Almagro maçlarını ilk sette bırakmak zorunda kaldılar. Hewitt’in elenmesi de not etmeye değer.

           









twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder