25 Mayıs 2014 Pazar

Banvit seriyi eşitledi

Beko Basketbol Ligi’nde yarı final serisinin ikinci maçında Banvit Galatasaray Liv Hospital’i  69-67ile yenerek seride durumu eşitledi. Serinin üçüncü maçı Çarşamba günü İstanbul’da oynanacak.
               
               



Maçın Hikayesi
               
                Maça Banvit Cevher-Aminu yerine Chuck-Ermal’le başladı, Galatasaray ise yine klasik beşiyle başladı.

                Maç ilk maça benzer şekilde düşük tempoda başladı. İlk iki dakikada sadece Furkan Aldemir’in basketi olurken iki takım da hücumlardan boş döndü. Sonraki üç dakikada Banvit Rowland-Mejia ikilisinin etkili oyunuyla 11 sayılık bir seri yakaladı ve farkı açtı. Bu noktada Ataman kritik bir değişiklik yaparak Furkan’ın yerine Dağlı’yı oyuna aldı. İlk çeyreğin kalan bölümünde Galatasaray Arroyo-Dağlı-Güler’in etkili oyunlarıyla 2-15’lik bir seri yakaladı ve çeyreği 13-17 ile önde kapattı. Karşı tarafta ise çok sayıda top kaybı ve yabancı oyuncuların ritm kaybetmesi öne çıktı.

                İkinci çeyreğe de Galatasaray etkili başladı. Banvit Aminu’nun pota altındaki etkinliğini kullandı, Galatasaray’ın top kayıpları ve boş hücumları sonrası Banvit çabuk hücum sayıları buldu ve özellikle devrenin son dakikalarını iyi oynadı. İlk çeyrekte 13 sayı bulabilen Banvit, bu çeyrekte 21 sayı buldu ve ilk yarıyı önde bitirdi: 34-31


                İkinci yarının hemen başında Chuck Davis oyunu bıraktı ve Itoudis Simmons-Erkan-Ermal’le kısa oyuncuları tercih etti. Bu sistem Banvit’in savunma direncini düşürdü ve Galatasaray rahat skor bularak öne geçti: 40-45 (25.dk) Markovic’in oyuna girmesi ise oyunun tersine dönmesiyle sonuçlandı ve 15-5’lik bir seri yakalayan Banvit son on dakikaya önde girdi: 55-50

                Son çeyreğe GS klasik olarak Arroyo’suz başladı. Arroyo’suz dakikalarda GS hücumlarda etkisiz oldu. Arroyo girdikten sonra da GS’nin hücum hataları devam etti, Banvit ise Rowland-Markovic’in aynı anda oyunda olduğu dakikalarda etkili oldu ve son beş dakikaya 62-56’lık skorla girildi. Çok güzel şekilde ilerleyen maça bu dakikada GS tribünlerinde yaşanan tatsız olay leke düşürdü. Son dakikalarda fark en fazla üç sayıya indi, bitime on saniye kala ise Markoishvili’nin üçlüğüyle fark bir sayıya indi: 68-67 Son topta Arroyo’yu iyi savunan Banvit maçı kazandı.



İstatistikler

                Banvit’te EJ Rowland 18s-3r-6a-3tç ile maçın yıldızı oldu. Mejia 15s-2r, Aminu 13s-5r-2b ve Markovic 13s-2r ile oynadılar.
                Galatasaray’da Arroyo 19s-2a, Sinan Güler 16s-6r-2a ile oynadılar. Takımın diğer oyuncuları beklenenin altında kalırken özellikle Zoran Erceg göze çarptı. Zaten hobi olarak savunmada etkisiz oynamayı tercih eden kötü bir şut yüzdesiyle 5 sayı üretti ve 4 de top kaybı yaptı.



Genel Yorum
               
                İki takım arasında bugün muhteşem bir maç izledik. Farkın çift hanelere çıkmadığı, üstünlüğünden birçok defa el değiştirdiği maç izledik. İki koç da karşılıklı hamleler yaptılar, serinin başında bekledğim de buydu. GS maç boyunca Arroyo haricindeki yabancılarından verim alamadı, özellikle Zoran Erceg muhteşem (!) performansıyla dikkat çekti. Ataman da gününde olan (!) Erceg’i uzun süre oyunda tutarak takımının üstün olmasını bir anlamda engelledi.

                Banvit’te ise Rowland-Itoudis çok başarılı bir maç çıkardılar. İlk maçtan sonra Itoudis oyun anlayışlarının değişmeyeceğini söylemişti, söyledikleri de sahaya yansıdı. Banvit sadece daha iyi dış şut attı ve kritik dakikaları daha iyi oynadı. Erceg’in de katkılarıyla maçta geriye düşmediler ve seriye tutundular.





                 





                sahinarif88@hotmail.com


                twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder