1 Mayıs 2014 Perşembe

Valencia avantajı elde etti (Eurocup)

               Eurocup final serisi ilk maçında Valencia konuk ettiği Unics Kazan’ı 80-67 ile yenerek ikinci ayak öncesi avantaj elde etti.  
               

Maçın Hikayesi
               
                Valencia maça van Rossom-Rafa Martinez-Sato-Doelmann-Dubljevic beşiyle başladı. Unics Kazan ise Kaimakoglou’nun yokluğunda Zisis-Goudelock-Eidson-Sokolov-Kurbanov beşini tercih etti.

                Valencia maça beklendiğinden daha bir başlangıç yaptı. Takımın ilk 5 sayısını üreten Rafa Martinez 2 faul yapıp çıktıktan sonra Justin Doellman arka arkaya 6 sayı üretti. Unics Kazan da ilk altı dakikada 5 top kaybı yapınca 6.dakikada fark çift hanelere çıktı: 16-4 Valencia ilk çeyrek sonunda     27-12 ile öne geçti. İkinci çeyrekte Doellman’ın yanında Ribas da skora katkı verince fark iyice açıldı. 16.dakikada 41-15’lik skoru yakalayan Valencia devreyi 49-27 ile önde tamamladı. Doellman ilk yarıda 19 sayı kaydetti.

                Farkı 26.dakikada 30 sayıya kadar çıkaran Valencia kalan bölümde farkın kapanmasına engel olamadı ama rakibin çok da yaklaşmasına izin vermedi. Bitime 1:20 kala farkı 20 sayının altına indiren Unics Kazan son saniyeleri de iyi oynayarak farkı 15 sayının altında tutmayı başardı.

               



İstatistikler

                Valencia’da Doellman 28s-6r-3tç ile oynadı. Pau Ribas 14s üretirken Dubljevic 12s-3r, Lafayette 8s-5r-7a ile oynadılar.
                Unics’te Eidson 10s-10r-4a ile oynarken Veremeenko 19s-4r, Harangody 12s, Goudelock 9s ile oynadılar. Goudelock 3/9 saha içi isabet, Zisis 0/5 saha içi isabetle oynadı.


Genel Yorum
               
                Valencia maça beklenenden yüksek bir tempoyla başlayarak 25 dakika boyunca istediği oyunu sahaya yansıttı. Unics Kazan az sayıda kaliteli oyuncuyla oynayan bir takım. Kostas Kaimakoglou’nun yokluğu maçın başında onları etkiledi. 25 dakika boyunca Zisis-Goudelock ikilisinin de iyi oynayamaması sonucu Valencia’ya çözüm üretemediler ama son 15 dakikadaki performansla ikinci maç öncesi umutlarını sürdürdüler. Unics Kazan yarı final ilk maçında da Kızılyıldız deplasmanında 11 sayı fark yiyip rövanşta turlamıştı.

                Finalin ikinci ayağı 7 Mayıs Çarşamba günü oynanacak.  

               


               
                sahinarif88@hotmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder