16 Mayıs 2014 Cuma

Real Madrid’den müthiş galibiyet

         Euroleague’de final-four’daki El Clasico mücadelesinde Real Madrid  Barcelona’yı 100-62 ile yenerek finale yükseldi.
               
               



Maçın Hikayesi
               
                Barcelona maça Marcelinho Huertas’ın muhteşem oyunuyla başladı. İlk iki dakikadaki 2-4’lük Real Madrid üstünlüğünden sonra Huertas’ın 5s-2a ile oynadığı bölümde Barcelona 10 sayılık bir seri yakaladı ve Real Madrid’i faul problemine soktu. Dördüncü dakikadaki moladan sonra işler tersine döndü. Barcelona bol bol faul çizgisine gitmesine rağmen başarılı olamadı. Real Madrid Llull-Rudy’nin yanında kenardan gelen Rodriguez-Reyes ikilisinden de katkı alarak dokuzuncu dakikada ilk kez öne geçti: 18-19 İlk çeyrek 20-20’lik eşitlikle geçildi.

                İkinci çeyrek başında Real Madrid fırtınası vardı. İlk dakikalarda rakibini kilitleyen Madrid, sonraki dakikalarda skor üretti ve 11 sayılık bir seri yakalayarak on dördüncü dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 20-31 Çeyreğin kalan bölümü karşılıklı basketlerle geçildi ve soyunma odasına 37-45’lik skorla gidildi.


                 İkinci yarının başında fark çift hanelere çıktı, Barcelona farkı dokuz sayıya indirdi (44-53) ama bu noktadan sonra Sergio Rodriguez-Rudy ikilisinin önderliğinde 4-20’lik dev bir seri yakalayan Real son bölüme girerken farkı iyice açtı: 48-73

                Real Madrid son bölümde de farkı açmaya devam etti ve maçı şov yaparak bitirdi.

               





İstatistikler

                
            Real Madrid’de MVP Sergio Rodriguez 21s-6a ile maçın yıldızı oldu. Rudy 12s-4r-2a ve Nikola Mirotic 19s-4r ile oynadılar. Barcelona’da Tomic 16s-8r, Huertas 7s-5a ile oynarken Navarro sadece 3s üretebildi.






Genel Yorum
               
               
             Barcelona maça iyi başlamasına rağmen istediklerini sahaya yansıtamadı. İlk bölümde serbest atış çizgisinden başarısız olarak farkı açamayan Barcelona momentumu kaybetti. Euroleague MVP’si Sergio Rodriguez ve diğer İspanyollar oyuncularının katkısıyla öne geçen ve farkı açan Real Madrid rahatlıkla galibiyete ulaştı. Ben de Barcelona’nın bu kadar kolay çözünmesini beklemiyordum, maçı kaybetseler bile mücadeleyi bırakacaklarını düşünmüyordum. Real Madrid etkileyici performansıyla Barcelona’nın direnç göstermesine bile izin vermedi. Maccabi-Real 1980’den sonra ilk kez Avrupa Kupası finali oynayacaklar, iki takım 2010’da yarı finalde oynamışlardı ve Eidson’un unutulmaz performansıyla kazanan Maccabi olmuştu.








               
                sahinarif88@hotmail.com


                twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder