1 Mayıs 2014 Perşembe

KARTALLAR YÜKSEK UÇAR: BENFİCA BİR KEZ DAHA FİNALDE!

Futbolseverler hele hele dünkü Şampiyonlar Ligi maçını izleyenler açısından maalesef oldukça sıkıcı bir maçtı. Yazı yazmayacak olsam 30. dakikadan sonra izlemezdim. Sıkıcı futbolun sebebi kesinlikle Mourinhovari bir defans oyununun tercih edilmesi değildi. En azından öyle bir futbolun bir amacı bir felsefesi var. Bugünkü maç tam anlamıyla oyuncu kalitesizliğinden ötürü topun bir oraya bir buraya gittiği bir maç oldu.


Maçın Hikayesi

Sahada iki dikkat çekici değişiklik vardı. Juventus’da benim de beğendiğim ancak bugün pek bir varlık gösteremeyen Arturo Vidal ilk 11’de yerini aldı. Benfica cephesinde ise Cardozo’nun yerine Lazar Markoviç rövanşta maça başladı. İlk yarıda 20 ve 25’ te Arturo Vidal ile Tevez’in ikisinin de uygun pozisyonlarda kötü şutları dışında bahsedilecek bir aksiyon yoktu. İkinci yarıda yine aynı düşük tempolu oyun oynanırken 10 dakikada 2 sarı kart gören Perez 67’de kırmızı kart ile oyundan atıldı. Bu kartın oyuna hareket getireceğini umarken dakikalar geçmesine rağmen oyun hızında değişiklik olmadı. 77’de S.Lichtsteiner, süzülerek ona doğru gelen topu Burakvari bir aymazlıkla kontrol edemeyince net bir fırsat tepilmiş oldu. 82’de Juve’nin golü geldi ancak asisti yapan Pogba ofsayt olduğu için iptal edildi. Maçın sonlarında biraz hır gür olunca iki takıma da birer kırmızı kart çıktı, birkaç dakika sonra da nihayet orta hakem işkenceyi bitirdiJ


Yorum

Bu aralar tahminlerim tutuyor. İlk maçta “Benfica öyle böyle geçer” benzeri şeyler söylemiştim. Tam olarak öyle oldu, yani Benfica hiçbir şey yapmayıp turu geçti. Taraftar konusunda yanıldım stat dolmaz diyordum ancak tribünler bayağı hareketliydi ancak Juveli oyuncular tribünlere pek ayak uyduramadı. Hakemin hediyesi kırmızı kart bile işe yaramadı. Yarım saat 10 kişi oynayan takım karşısında sadece 2 pozisyon bulabilen Juve bu noktadan kupaya veda etti.

 Benfica’nın rakibi Sevilla oldu. Kupa Portekiz’e gider diyecektim ki Sevilla’nın son dakika golü gelmiş. Bildiğimiz gibi genelde son dakika golüyle tur atlayan takımlar bir sonraki maça daha güçlü bir psikoloji ile çıkıp kupayı alırlar. O yüzden final için pek bir şey diyemeyeceğim.




ukara902@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder