5 Mayıs 2014 Pazartesi

…VE ŞAMPİYON GALATASARAY ODEABANK

           TKBL final serisi beşinci maçında Galatasaray Odeabank Fenerbahçe’yi 73-54 ile yenerek şampiyon oldu. Galatasaray 2000’den bu yana ilk şampiyonluğu elde etti ve toplamda 12.kez şampiyon oldu.
               

Maçın Hikayesi
               
                Galatasaray maça çok hızlı başladı. Galatasaray’da dış oyuncular skorda etkili olurken, Fenerbahçe’de de tersine dış oyuncular devre dışı kaldı. Matovic-Quanitra’nın da şutları girmeyince Galatasaray farkı giderek açtı. 5.dakikada 11-1’i yakalayan Galatasaray bir daha rakibin geri dönmesine izin vermedi. İlk çeyrekte 6 top kaybı yapan ve 2/16 ile şut atan Fenerbahçe ilk çeyreği 17-6 ile geride kapattıktan sonra oyun motivasyonunu da kaybetti.

                İkinci çeyreğe de iyi başlayan Galatasaray farkı açmaya devam etti. 15.dakikada 33-12 ile farkı 20 sayının üstüne çıkaran Galatasaray soyunma odasına 40-18 ile önde gitti.

               
                24.dakikada skor 46-20’ye geldikten sonra Fenerbahçe maçtaki tek atağını yaptı. Angel’ın çabalarıyla 0-7’lık bir seri yakalayan Fenerbahçe bu seriyi daha fazla uzatamadı. Karşılığında gelen 11-0’lık seriyle farkı açan Galatasaray 29.dakikada ilk kez 30 sayılık farkı yakaladı: 60-30

                Son çeyrek de formalite icabı oynandı ve Galatasaray maçı farklı bir şekilde galip bitirdi.

               



İstatistikler

                Galatasaray’da 21 sayı üreten Alba Torrens maçın en skorer ismi oldu. Sancho Lyttle 13s-15r-4a, Nevriye Yılmaz 15s-3r ve Işıl Alben 7s-8r-5a ile oynadılar.

                Fenerbahçe’de Cappie 12s-7r-4a, Quanitra 9s-13r, Yacobou 8s-8r ile oynadılar. Takımın en önemli silahı Angel ise etkili olamadı.




Genel Yorum
               

                Bu maç şampiyonu belirlemenin yanında 11-11 olan şampiyonluk sayısında kimin öne geçeceğini ve 5-5 olan bu sezonki randevularda kimin önde bitireceğini belirleyecekti. Galatasaray baştan sona önde götürdüğü maç sonunda bu sezon Fenerbahçe’yi 6.kez yenerek Türkiye Kupası ve Euroleague finalinden sonra Türkiye Ligi Şampiyonluğu’nu da kazanmış oldu. İki takım arasında bu sezon oynanan en kritik karşılaşmalar da Galatasaray’ın oldu.

                Bu maç özeline gelecek olursak, Galatasaray maça çok kararlı çıktı. Uzun süredir basketbol maçlarında görmediğimiz taraftar desteğini de arkasına alan Galatasaray kararlılığını maç boyunca devam ettirdi, Fenerbahçe ise üçüncü çeyrekteki çok kısa süre haricinde rakibiyle mücadele edemedi.    

               












               
                sahinarif88@hotmail.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder