9 Mayıs 2014 Cuma

Tenis/ Madrid’te çeyrek finaller

                 Erkekler ve kadınlarda Madrid tenis turnuvasının çeyrek finalleri Cuma günü oynandı. Kadınlardan başlayarak inceleyelim…





                WTA

               

              
                  1 numaralı seribaşı Serena Williams turnuvadan çekilince Petra Kvitova yarı finale yükseldi.


                Kvitova’nın rakibini belirleyecek olan maçta Simona Halep ile Ana Ivanovic karşılaştılar. Sezonun yıldızlarından Halep, Sırp Ivanovic karşısında zorlanmadı ve tam olarak 1 saatte 6-2’lik setlerle kazanmayı başardı.


                
                 Agniezska Radwanska ile Caroline Garcia arasındaki çeyrek final mücadelesi beklediğimin üstünde bir çekişmeye sahne oldu. İlk seti 6-4 ile Radwanska kazandıktan sonra Garcia 6-4’le maçı final setine götürdü. Final seti de yine 6-4 bitti, bu kez Radwanska kazandı.

                
               Tablonun en altında Li Na ile Maria Sharapova karşılaştılar. Maç, beklediğim gibi çekişmeye sahne oldu. İlk setin kırılma anı 4.oyunda yaşandı. Li’nin servisinde Sharapova 0-30 öndeydi ama o oyunu çevirmeyi başaran Li arka arkaya oyunlar kazanarak ilk seti 6-2 ile kazandı. İkinci sette iki tenisçi de birer kez servis kırdı ve tie-break’e gidildi. Maşa 4-0 ile başladıktan sonra Li farkı kapattı ama set Sharapova’nın oldu: 7-6 Final setinin kırılma anı da 6.oyunda yaşandı. Maria Sharapova servis oyununda 0-40 ile geri düştü ama oyunu çevirdi, sonrasında da maçı kazanmayı başardı: 6-3


                Böylece yarı finalde Kvitova-Halep ve Radwanska-Sharapova eşleşmeleri oluştu. Yarı finalde Avrupa’nın dört farklı ülkesinden tenisçiler mücadele edecek.








               
ATP

               

Tablonun en üstünde yer alan Rafael Nadal bu kez çeyrek finalde takılmadı. Son 16 karşılaşmalarını kazandığı Tomas Berdych’le maçı dengeli başladı. 3-3’te muhteşem winnerlarla servis kıran Nadal ilk seti 6-3 ile kazandı. İkinci sette de rakibine hiç şans vermedi ve seti 6-2 ile rahat kazandı. Böylece Nadal Berdych’e karşı oynadığı toplam 21.maçında 18.galibiyetini, üstüste ise 17.galibiyetini elde etmiş oldu.

                Günün ikinci maçı Bautista-Agut ile Giraldo arasında oynandı. Bu sezonun çıkış yapan iki tenisçisi arasındaki maça İspanyol Agut iyi başladı. Sete 3-0’la başlayan Agut set sonuna kadar avantajını korudu ve ilk seti 6-3 ile kazandı. İkinci sete de Agut servis kırarak başladı. Setin ortalarında 3-2 ve 4-3’te 15-40 ile geriye düşen Agut iki oyunu da çevirmeyi başardı ve seti 6-4 ile kazanarak yarı finalist oldu.


                Günün üçüncü maçında David Ferrer ile Ernests Gulbis karşılaştılar. İki tenisçi de servis oyunlarında çok etkili oldular. (özellikle Gulbis) 3-3’ten sonra karşılıklı servisler kırıldı ve set tie-break’e gitti. Tie-break’e iyi başlayan Gulbis oldu ama saha değişiminden sonra oyun tersine döndü. Gulbis’in arka arkaya yaptığı hataları iyi değerlendiren Ferrer 7-3’lük tie-breakle ilk seti kazandı. İkinci sette ilk olarak avantajı Gulbis elde etti. Skor 5-3’e geldikten sonra hakem hatalı bir karar verdi ve Ferrer’e maç puanı hakkı tanıdı. Set 6-3 ile Ferrer’in oldu. Böylece ikilinin 3.maçını da Ferrer kazanmış oldu.


                Çeyrek finalin son maçında Kei Nishikori ile Feliciano Lopez karşılaştılar. Bu sezona flaş bir giriş yapan ve önceki hafta Barcelona’da da şampiyon olan Nishikori, Lopez karşısında zorlansa da beklenen galibiyeti elde etti. İlk sette durum 3-3ken ilk kez servis kıran Nishikori 8 kez set puanı kaçırsa da 9.yu almayı başardı ve seti 6-4 ile kazandı. İkinci sette Nishikori’nin sakatlanmasından sonra Lopez servis kırma şansı yakaladı ama başarılı olamadı. 4-4’te servis kıran Nishikori bu sezonki 30.maçında 26.galibiyetini alarak yarı finalist oldu.



                Böylece yarı finalde 3 İspanyol-1 Japon buluştular. Eşleşmeler şöyle; Nadal-Agut ve Nishikori-Ferrer.









               




sahinarif88@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder