16 Mayıs 2014 Cuma

YİNE BİR KARŞIYAKA KLASİĞİ!

SERİDE DURUM  1-1 OLDU

Play-Off serisinin ikinci maçında bilinen tüm psikolojik taktikleri uygulayan Karşıyaka maçın kazananı oldu. Maçın son 4 dakikasına girerken hakem soyunma odasına gitti maç durdu. Ardından taraftarın rüzgarını arkasına alan Karşıyaka 6 sayı geriden gelerek maçı kazandı.

Maçın Hikayesi
İki takımda maça savunma yaparak başladı. 3. Çeyreğe kadar daha iyi savunma yapan Karşıyaka maçı hep önde götürdü. Dixon’un üst üste basketleriyle arayı açmaya başlayan Karşıyaka ilk periyodu 15-10 önde kapattı. İkinci çeyrekte iyi olan savunma performansını sürdüren Karşıyaka hücumda da istediklerini yapınca ilk yarı 32-25 Karşıyaka lehine bitti.
3. çeyreğe yine iyi başlayan taraf Karşıyaka idi. Çeyreğin bitimine 8 dakika kala farkı 11 sayıya kadar çıkaran Karşıyaka, bu dakikadan sonra tıkanmaya başladı. Efes’te Birkan Batuk ve Savanoviç imkansız şutları sayıya çevirince Karşıyaka’nın gardı düştü. Bu süre içinde 5 boş üçlük şutun 3’ünü sokan Efes, son dakikaya girilirken eşitliği sağladı 43-43. Çeyrek 45-43 Karşıyaka lehine sona erdi.

Son çeyreğe bu sefer iyi başlayan Efes oldu. 3. Çeyrekteki kötü oyununu sürdüren Karşıyaka Savanoviç’e çözüm bulamayınca son 4 dakikaya 6 sayı geride girdi 53-59. Maç gidiyor derken Karşıyakalı oyuncuları motive etmek için bu kez koç Ufuk Sarıca devreye girdi. Daha önce iki Galatasaray maçında etkili olan “oyunu ve oyuncuları soğutma” taktiği yine işe yaradı. Maç yaklaşık 15 dakika durduktan sonra yeniden başladı. Bu son bölümde etkili savunma yapan Karşıyaka maçtan da 1 sayı farkla galip ayrıldı 65-64. Yarı finalist Pazartesi günü İstanbul’da belli olacak.


Umut Kara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder