10 Mayıs 2014 Cumartesi

Tenis/ Madrid’te yarı finaller

             Erkekler ve kadınlarda Madrid tenis turnuvasının yarı finalleri Cumartesi günü oynandı. Kadınlardan başlayarak inceleyelim…

WTA

                İlk finalist Halep

                Dünya 5 numarası Simona Halep ile dünya 6 numarası Petra Kvitova’nın mücadelesi özellikle ilk iki setindeki mücadeleyle turnuvanın en iyi maçına sahne oldu.

                İlk 3 oyunda Kvitova 3, Halep 4 servis kırma şansından yararlanamadı; setin ortasında iki tenisçi arka arkaya servis kırdıktan sonra set tie-break’e gitti. Tie-break’te Petra ilk 4 puanı aldı, sonrasında Halep oyunu dengeledi ama setin sonunu daha iyi oynayan Kvitova ilk seti kazanmayı başardı. İlk sette Kvitova rakibinden çok daha fazla basit hata yapmasına rağmen winnerlarıyla bunu dengeledi. 65 dakika süren sette iki tenisçi de 4’er ace’e imza attılar.

                2.sete Kvitova servis kırarak başladı ama avantajını koruyamadı. 3-1’den sonra arka arkaya oyunlar kazanan Halep seti 6-3 kazanmanın yanında psikolojik üstünlüğü de ele geçirdi. Bu sette Halep yine 4 ace atarken Kvitova hiç ace atamadı. Kvitova 16 basit hata yaptı, Halep ise sadece 6.

                Final seti ise Halep’in şovuyla geçti. Sete servis kırarak başlayan Halep karşısında Kvitova sete dönme şansı elde edemedi, rakibinin etkili oyununa çeviremedi ve 6-2’lik setle Halep finalist oldu.


                Kariyerinin en iyi sezonunu geçiren 22 yaşındaki Halep Doha’dan sonra ikinci kez ciddi bir turnuvada final oynayacak.
               





                Maşa yine finalde

                Günün ikinci yarı finalde Agniezska Radwanska ile Maria Sharapova karşılaştılar. Bu maçtan önce rakibine karşı oynadığı maçlarda 9-2’lik bir üstünlüğü olan ve daha iki hafta önce Stuttgart’ta rakibini yenen Sharapova Radwanska’ya yine şans tanımadı.
                Maça servis kırarak başlayan Sharapova ilk sette bir kez kendi servis oyununu kaybetti ama Radwanska’nın servis attığı bütün oyunları kazanarak ilk seti 6-1 ile kazandı.
                İkinci sete de iyi başlayan Sharapova 3-0’dan sonra arka arkaya 4 oyun kaybetti. Set sonunda 30-0’dan gelerek servis kıran Sharapova maçı rahat kazandı ve Madrid’de üstüste ikinci yıl finale çıktı.





               
ATP

       



         Rafa finalde
               
               
Erkeklerde günün ilk yarı finalinde Rafael Nadal vatandaşı Bautista-Agut ile karşılaştı.

Maçın ilk oyununda servis kıran Nadal karşısında Agut oyunu dengeledi ama set sonunu iyi oynayan Nadal ilk seti 6-4 ile kazandı. İlk sette Nadal maçlarında alıştığımızın aksine uzun rallilerde puan Nadal’ın rakibinin oldu.

İkinci setin açılış oyununda rakibinin servisini kıran Nadal setin başında 4-0 ile çok rahatladı. Maçı bırakmayan Agut sete dönmeye çalıştı ama Nadal 6-3 ile galip geldi.





Kei’den üstüste 14.galibiyet

Sezonun iki formda raketini karşı karşıya getiren maç beklediğim kadar çekişmeli geçti.

İlk seti ‘ilk 8 oyun ve sonrası’ olarak ikiye ayırabiliriz. İlk 4 servis oyunundaki 19 puanın 16’sını kazanan Ferrer winner’larda 10-2’lik bir üstünlük kurdu ve 3-2 öndeyken rakibinin servisini kırdı. Durum 5-3’ken Kei servis kırdı ve seti tie-break’e taşıd. Setin genelinde olduğu gibi tie-breakte de servis atan oyuncular puanları topladı. Ferrer’in son puanda hata yapmasıyla Kei tie-break’i 7-5 kazandı. İlk sette toplam 73 puanın 54’ünü servis atan oyuncu kazandı.

İkinci sette de servis atan oyuncular servis oyunlarını kazandılar. 5-4’te maç puanı kaçıran Kei arka arkaya üç oyun kaybetti ve Ferrer seti 7-5’le aldı.

Final seti de diğer setleri aratmadı. 2-2’de iki servis kırma puanı çeviren Kei sonraki oyunda servis kırdı ve avantajı elde etti. Maçın son oyunu maçın en uzun süren oyunu oldu ve müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Öncelikle 40-0 yapan Kei burada yakaladığı maç puanlarını kaçırdı, ondan sonra ‘deuce döngüsü’ne girildi. Ferrer 4 kez servis kırma puanı kaçırırken, Kei de 5 kez maç puanı kaçırdı. Nishikori 10.maç puanında maçı bitirdi ve yaklaşık 3 saat süren maçı kazanarak dünya sıralamasında 9.sıraya yükseldi.



Hafif sakatlığı olan Kei Nishikori’nin bu uzun ve yorucu maçtan sonra yarın Nadal’la başabaş bir mücadele yapabileceğini sanmıyorum. Üstüne üstlük, bugün tam 56 tane basit hata yaptı. Nadal’a karşı bu kadar fazla basit hata yapması halinde işi çok zor olur.









               




twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder