19 Mayıs 2014 Pazartesi

Pınar Karşıyaka yarı finalde

              Beko Basketbol Ligi’nde çeyrek final serisinin son maçında Pınar Karşyaka deplasmanda Anadolu Efes’i 67-73 ile yenerek seriyi 2-1 kazandı ve yarı final serisinde Fenerbahçe Ülker ile eşleşti.
               
               



Maçın Hikayesi
               
                Efes’in maça Stephens yerine Vasilieaidis’le çıkması maç kadrolarındaki en önemli değişiklik oldu. Karşıyaka’da ise Can Altıntığ bu maçta forma giyemedi.

Maçın ilk dakikaları oldukça ilginç bir şekilde gelişti. Birkaç ilginç not; Pınar Karşıyaka’da ilk beşte başlayan Yunus Emre Sonsırma 5.30 süre aldı ve 3 top kaybı yaptı, Efes ilk 3 dakikada 5 hücum ribaundu aldı,  Barış Hersek takımının ilk 17 sayısının 8’ine imza attı, Kostas Vasilieaidis ilk çeyrekte 0/4 üçlük attı. İlk yedi dakikada Efes 3, Pınar Karşıyaka 6 top kaybı yaptı. Toplamda Efes 0/6, Karşıyaka 0/3 üçlük attılar. İlk çeyrek dengede geçti ve Pınar Karşıyaka 14-18’le önde bitirdi.

                İkinci çeyrekte oyun normalleşti. 11.dakikada Jawad Williams’ın üçlüğüyle Pınar Karşıyaka ilk yarıdaki en büyük farkı yakaladı: 14-21 Efes’te Zoran Planinic’in oyuna girmesi dengeleri değiştirdi. Altı dakika içinde 17-6’lık bir seri yakalayan Efes 17.dakikada 31-27 ile öne geçti. Bu süreçte Pınar Karşıyaka’da Diebler-Batista bekleneni veremediler, Barış Hersek ise Jawad’ın etkili performansı nedeniyle arkaya itildi. Devreyi Efes 37-35 ile önde geçti.


                İkinci yarının başında iki takım da skor üretmekte zorlandı ve üç dakikada skor 2-3 oldu. Sonraki iki pozisyonda Cedi bir üçlük attı ve hızlı hücumu smaçla bitirdi ve takımı adına maçtaki en büyük farkı yarattı: 44-38 Moladan sonra Soner Şentürk oyuna girdi ve Pınar Karşıyaka Şentürk’ün önderliğinde 5-20’lik dev bir seri yakalayarak farklı bir şekilde öne geçti: 49-58 Üçüncü çeyreğin sonunda sözü söyleyen ise Zoran Planinic oldu: 52-58  

                Son çeyreğe Pınar Karşıyaka Dixon-Soner’i kenarda tutarak başladı ama Efes farkı kapatamadı. İlk dört dakikada skor sadece 3-2 oldu. Jawad’ın üçlüğü sonrası Dixon-Batista alley-oop’u bitime beş dakika kala farkı maçta ilk kez 10 sayıya çıkardı: 55-65  Moladan sonra da Efes çabucak toparlanamadı ve Dixon’ın üçlüğü farkı 14 sayıya kadar çıkardı: 55-69 Son dakikalarda ise Pınar Karşıyaka beklenmedik hatalar yaptı ve Efes Cedi Osman önderliğinde 12-4’lük seriyle farkı kapattı: 67-71 (39.dk) Son dakikada Pınar Karşıyaka iyi savunma yaptı ve Efes oyuncularının şutları girmeyince Pınar Karşıyaka sahadan galibiyetle ayrıldı.

               



İstatistikler

                Pınar Karşıyaka’da Bobby Dixon 14s-7r-8a ile maçın yıldızı oldu. Dixon’ın yine önemli bir maçta ikinci yarının yıldızı olduğunu gördük. Batista 9s-12r-2a, Soner Şentürk 12s-7r-2a, Jon Diebler 13s ile oynadılar.
                Efes’te Zoran Planinic 14s-3r-6a, Jamon Lucas 8s-6a ile oynadılar. İyi bir maç çıkarmalarına rağmen fark açılırken takım liderliğini üstlenemediler ve özellikle Planinic bu sezon genelinde gösterdiği gibi takımının zayıf halkası oldu. Cedi Osman 12s-2r ile oynadı.




Genel Yorum
               
                Üç çeyrek boyunca çok iyi bir maç izledik. Efes 44-38’e kadar bir adım öndeydi ama farkı açmayı başaramadı, rakibin yüksek top kaybı sayısından yararlanamadı. Pınar Karşıyaka Dixon-Soner’in yıldızlaştığı bölümde farkı açmayı başardı, Soner-Jawad ikilisi sezonun en iyi maçını çıkardılar. Ufuk Sarıca ilk maçtaki hatasına düşmedi ve Efes’in tempoyu yükseltmesine izin vermedi. Dixon’ın da gününde olması galibiyeti getirdi. Pınar Karşıyaka Türkiye Kupası’nı aldığı sezonda ligde üstüste ikinci sezonda da yarı finale çıkmayı başardı. Şimdiki rakipleri bu sezon üç kez yendikleri Fenerbahçe Ülker olacak.

               







                sahinarif88@hotmail.com


                twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder