29 Mayıs 2014 Perşembe

Roland Garros - Erkeklerde günün maçları (Perşembe)

Turlayan Favoriler

 _Buraya 1 numaralı seri başı olarak gelen ve Roland Garros’un en büyük favorisi olan Rafael Nadal, 20 yaşındaki Thiem’i 6-2, 6-2 ve 6-3’lük setlerle 3-0 mağlup etti. Thiem zaman zaman etkili winnerlar üretse de, güzel oyununu maçın geneline yayamadı ancak Nadal’ın da çok da etkili bir oyun sergilediği söylenemez. Burada Nadal’ın her tur üstüne koyarak ilerlemesi önemli.

_Diğer bir İspanyol olan David Ferrer, elemelerden gelen ve Dünya 150 numarası olan Simone Bolelli’yi kritik puanları iyi oynayarak 3-0’la geçti. Aslında Bolelli’nin maç boyunca kötü olduğu söylenemez ama özellikle ilk ve 2. sette iki taraf için de servis kırma yokken, Bolelli’nin değerlendiremediği servis kırma puanları maçın gidişatında önemli rol oynadı. Yine 3. sette Ferrer 1 break avantajı varken Bolelli yine Ferrer’in servisini kırmadı ve maçta burası kırılma noktası oldu.

_Ev sahiplerinden Gael Monfils, 1.96’lık Alman Lennard Struff’u zaman zaman zorlandığı maçta set vermeden yendi. Yine kendine has doğaçlama oyunuyla dikkat çekti Monfils ve seyirciyi çoğu zaman oyunun içine soktu. Maçın 2.setinden itibaren takip edebildim ve Alman Struff’un günümüzde birçok genç tenis oyuncusunda olduğu gibi istikrar sorunu olduğunu gördüm. Aslında aynını Monfils için de söyleyebiliriz ama onun tarzı o. 2. sette Struff servis kırma avantajıyla 4-2 öndeyken seti 6-4 kaybetti ve orası maçta kırılma noktası oldu.

_Günün son sonlanan ve maraton maçı olan Pablo Cuevas-Fernando Verdasco  maçı nefes kesti. 2-0’dan geri gelen Verdasco, son sette çok uzun süren 8. oyunda Cuevas’ın servisini kırdı ve son seti 6-3 ile kazandı.

_Richard Gasquet-Carlos Berlocq maçı ise günün güzel maçlarından biriydi. Ama buraları oynamayı yıllar içinde iyice öğrenen Gasquet, beklenenin aksine set dahi vermeden turladı.

_İlk turda set kaybeden ve sakatlıktan yeni dönmüş olan Andy Murray, ilk turun aksine 2.turda hiç zorlanmadı ve Marinko Matosevic’i 6-3, 6-1 ve 6-3’lük setlerle yendi.



Diğer favorilerden Kevin Anderson, Andreas Seppi, Guillermo Garcia-Lopez, Fabio Fognini, Philipp Kohlschreiber, Leonardo Mayer ve Dusan Lajovic tur atlayan diğer isimler oldu.

_Daha önce burada hiç 3.tur görememiş olan 35 yaşındaki Ivo Karlovic, Andreas Haider-Maurer’i 3 sette yendi ve diğer bir büyük servisçi Kevin Anderson ile eşleşti.
_İlk turda uzun bir maç oynayan ve maçı 2 güne yayılan Steve Johnson, 2.turda vatandaşı Jack Sock’a 3 sette yenildi.



_ Günün en büyük sürprizi ise Donald Young-Feliciano maçından çıktı.Burada ilk kez maç kazanan Donald Young, bu turda da çıkışını sürdürdü ve 28 numaralı seri başı Lopez’i 3 sette yendi. Young’ın maç boyunca servisleri iyi işledi ve Feliciano Lopez’in yaptığı basit hatalar yenilgisinin en büyük sebebi oldu.



Emin KAZDALOĞLU
dedeman.00@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder