3 Haziran 2014 Salı

Roland Garros - Erkekler çeyrek final (Salı)

Erkeklerde tablonun alt yarısındaki çeyrek final maçları Salı günü oynandı. Sırasıyla inceleyelim…

                _ Turnuvanın en büyük favorilerinden biri olan Novak Djokovic, Milos Raonic’le karşılaştı. Maçın başında iki oyuncu da servis oyunlarında çok etkili oldular. İlk sette Raonic özellikle ilk servislerinde çok etkiliydi. Seti tie-break’e taşıyacak olan oyunda Raonic 30-0 öne geçti ama arka arkaya iki tane çift hata yaptıktan sonra servisini kırdırarak seti kaybetti.
                İkinci sette de benzer bir oyun ortaya çıktı. Bu kez Djokovic servis kıramadı ve set tie-break’e gitti. Tie-break’in ikinci bölümünde rakibinin servisini çevirerek avantaj kazanan Nole seti 7-6 kazandı.
                Üçüncü sete Nole servis kırarak başladı. Djokovic maçı kazanmaya doğru giderken Raonic rakibinin servisine kırarak oyuna döndü. Son oyunda ise Djokovic servis oyununu kazanarak maçı 6-4’lük setle bitirdi.
                Raonic maç boyunca tam 21 tane ace üretti. Rakibinden daha fazla winner buldu ama çok daha fazla basit hata yaptı. Maç boyunca sadece bir kez servis kırdı ve dört tane çift hata yaptı.

                _ Günün diğer yarı finalinde iki Doğu Avrupalı Tomas Berdych ile Ernests Gulbis karşı karşıya geldiler. İki gün önce Federer’i beş sette yenen Gulbis hiç yorgunluk çekmediğini gösterdi. İlk iki servis oyunundaki dokuz puanın sekizini alan Gulbis iki kez de servis kırarak avantaj yakaladı ve seti 6-3’le bitirdi.
                İkinci set de farklı seyretmedi. İlk oyunda rakibinin servisini kıran Gulbis 6-2’yle rahat kazandı.
                Üçüncü sette ise Gulbis biraz daha fazla zorlandı. Setin başlarında servis kıran Gulbis rakibinin direncini kıramadı ama servis oyunlarına tutunarak maçı 6-4’lük setle bitirdi.
                Maç boyunca Gulbis rakibinden daha fazla winner üretti ve daha az basit hata yaptı. Maç boyunca toplam 10 da ace üretti.

                Yarı  finalde Djokovic-Gulbis karşılaşacaklar.


                 


               













               

twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder