11 Haziran 2014 Çarşamba

Dünya Kupası – H Grubuna Bakış



3 kıtadan takımların yer aldığı H grubunda Cezayir, Belçika, Rusya ve Güney Kore bulunuyor.

Belçika Dünya kupası elemelerinde A grubunda Sırbistan, Hırvatistan ve Galler gibi takımların önünde hiç yenilmeden, 8 galibiyet 2 beraberlikle Dünya Kupası’na katılmaya hak kazandılar. Benim turnuvadaki sürpriz takımım Belçika. Kadroları oldukça kaliteli, çok potansiyelliler ve diğer favorilere nazaran daha kolay bir grupta bulunuyorlar.  Ancak bu beklentinin altında hele de 2002’den beri 5 turnuva kaçırmışlarken (Aslında 2002 onların miladı oldu. Doğru hamlelerle bu seviyeye geldiler.) beklentinin altında ezilebilirler. Son 2 Dünya Kupasında yer almamalarına rağmen 11 kez Dünya Kupasına katıldı Belçika.

Courtois gibi bir kalecilerinin olması, savunmada ise Kompany, Van Buyten, Vermaelen, Vertonghen gibi uluslararası tecrübesi üst düzeyde oyuncuları var.  Orta sahada Fellaini, Dembele ve özellikle Hazard’ın performansı belki de Belçika’nın kaderini belirleyecek. İleride de Lukaku önemli bir etmen.

Grubun diğer bir favorisi Rusya ise 10. kez bu turnuvaya katılıyor. Belçika gibi Rusya’da son 2 Dünya Kupasında yoktu ancak Avrupa Şampiyonasındaki deneyimleri onları bu açıdan Belçika’nın biraz üstüne koyuyor. Capello’nun başında olduğu Rusya’nın kadrosundaki tüm oyuncular Rusya liginde oynuyor ve Dünya Kupası’na katılan bütün ülkeler arasında bu konuda tek.

Savunmada oldukça disiplinli olmaları orta sahada iyi pres yapmaları Rusya’nın artı noktaları. Ama 4-3-3 oynamalarına rağmen zaman zaman hücumda etkisiz kalmaları Rusya adına düşündürücü bir nokta. Özellikle ilk maçlarının Güney Kore ile olması Rusya adına avantaj sayılabilir. Çünkü Rusya’nın elemelerde Azerbaycan ve Kuzey İrlanda gibi savunma yapan takımlara karşı zorlandığı gözlendi ve aynı şekilde oynayacak olan Cezayir’in Rusya’ya sorun çıkartabileceği düşünülebilirdi. Ancak Rusya Cezayir ile son maçta oynayacak ve o maça kadar işi bitirebilirler.

Grubun sürpriz yapabilecek takımı olan Güney Kore’nin ise 2002’de Japonya ile ev sahipliği yaptığı turnuvaya kadar Dünya Kupalarında galibiyeti yoktu ancak Asya’nın bu turnuvaya en çok katılan takımı olarak her zaman sürprize açıklar. Nitekim 2010’da yine gruptan çıkmayı başarmışlardı.

Güney Kore’nin elemelerde çok kolay gol yiyen bir takım görüntüsü vardı. Genel anlamda bu Asya takımlarının birçoğunda gözleniyor ama Güney Kore neredeyse buraya gelemeyecek kadar kötü performans göstermişti elemelerde.  Bu turnuvaya gelirlerken de hazırlık maçlarında çok da iyi bir görüntü çizmediler ama turnuva maçları onların kaderini belirleyecek.

Grubun kâğıt üzerinde en zayıf ekibi görüntüsünde olan Cezayir ise Güney Kore’nin son zamanlardaki kötü futbolu dolayısıyla bence duruma bağlı olarak Güney Kore’den daha şanslı olabilirler.

Hücum gücü olarak hazırlık maçlarında izlediğim kadarıyla önceki turnuvalara göre daha iyi durumdalar. Bu turnuvada katı savunma yapmaları bence onlara başarı getirmeyecektir çünkü Cezayir’in savunması da öyle çok da güvenilecek bir savunma değil. Daha dengeli bir futbolla çok az da olsa bir şansları olabilir.


Tahminim Rusya ile Belçika’nın gruptan çıkacağı yönünde. Belçika-Cezayir maçı dışındaki maçların birbirine denk geçebileceğini düşünüyorum. Bence hiçbir takım 0 çekmeyecektir.


dedeman.00@hotmail.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder