6 Haziran 2014 Cuma

İlk Finalist Novak Djokovic



Erkekler

Novak Djokovic-Ernests Gulbis

Günün ilk erkekler yarı final maçında Novak Djokovic ile Ernests Gulbis karşılaştı.
İlk set Gulbis’in rahat servis oyunuyla başladı. Bundan sonraki 3 oyun üst üste servis atanın oyundaki ilk 2 puanı verdiği yani 0-30’un bulunduğu oyunlar oldu. Özellikle Gulbis, Djokovic’in servislerinde ilk 2 puanı aldıktan sonra kritik puanları iyi oynayamadı. Zaten 2-2 iken Djokovic servis de kırdı ve kontrolü tamamen elinde tuttu. Roland Garros boyunca servisleri iyi çalışan Gulbis bu ilk sette ilk servislerini %50 ile oyuna soktu. (Turnuva yüzdesi %58) Ayrıca bu ilk servislerin sadece %58’inden puan çıkartabildi. Gulbis’in servis performansı böyle olunca sette kalmak için servis attığı oyunda da Djokovic servis kırdı ve seti orada 6-3’lük skorla bitirdi. Bu sette 0-30’ları Gulbis değerlendirememişti ama bir ara 15-40’ı buldu ancak servis kırma puanlarında klasikleşmiş forehand hatalarını yaptı ve sete dönme fırsatını tepti.

İkinci sette ilk setten oyun olarak çok farklı değildi. Djokovic tabiri caizse uyuta uyuta bu seti de almaya doğru götürdü oyunu. Gulbis’in servisleri kendi standartlarına geldi ama basit hatalarını azaltamadı aksine winner’larında büyük bir düşüş yaşadı. Gulbis 2. sette Djokovic’in servislerini hiç tehdit edemedi. Tek bir servis kırma puanı dahi yakalayamadı. Djokovic ilk servislerinden %81, sadece 6 kere düştüğü ikinci servislerden de %67 ile puan çıkardı. Durum böyle olunca, setin ortasında Gulbis’in de servisini kırınca bu sette 6-3 ile Djokovic’in oldu.

3. set durumlar değişti. Bir önceki set servislerini yükselten ama basit hatalarını sınırlayamayan Gulbis bu sette sadece 5 basit hata ile ve 19 tane winnerla oynadı. Djokovic’in 2. Servislerine çok iyi hücum etti. Özellikle o etkili backhandleriyle çıkardığı winnerlar Djokovic’in başını ağrıttı. Bu sette 3 tane servis kırma puanını değerlendiremedikten sonra  6.’da servis kıran Gulbis bu yükselen grafiğini 1 set alarak taçlandırdı.

4. sette ilk oyunlarda Gulbis belinin sol kısmından problem yaşadı. Djokovic setin hemen başında servis kırdı ama önceki maçlardaki etkiliğinden 3. ve 4. sette uzak bir görüntü çizen Djokovic’in de ritmi bir miktar bozuldu. Hele güneşe karşı servis attığı oyunda Gulbis kırdırdığı servisi geri aldı ve oyun sonunda Djokovic raketini kırarak seyirciden büyük tepki çekti. Bu oyundan sonra şapka ile oynayan Djokovic, entresan bir şekilde filede dip çizgide kortun hemen hemen her yerinde kendinden beklenmeyecek basit hatalar yaptı 3. ve 4. sette. Şapkadan sonra oyunu da normale dönen Djokovic, sonraki oyunlarda servis kırma vermediği gibi Gulbis’in de servisini kırdı ve bu seti de 6-3 kazandı.


Emin Kazdaloğlu

Twitter: @Nickonharf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder