5 Haziran 2014 Perşembe

Sharapova Bir Kere Daha Finalde



Günün ilk yarı final maçında Maria Sharapova ile Eugenie Bouchard karşılaştı. Özellikle 2. seti nefes kesen maçı –son 2 turda yaptığı gibi- ilk seti kaybeden Sharapova 2 saat 27 dakika sonunda kazandı.

Sharapova, Stosur ve Muguruza maçlarının aksine bugün tabiri caizse maça, maça başlayarak girdi. İlk oyunda rahattı basit hatasız oynadı ve oyunu kazandı. 2. oyunda da aynı şeyleri Genie için söyleyebiliriz. Ama 3. oyunda Maria beni yanılttı ve 4. tur ve çeyrek final maçlarına benzer bir görüntü çizerek servisini kırdırdı. Durum 4-3 iken ve Genie servis atarken verdiği break’i geri aldı ama Genie’nin set boyunca harika çalışan o güçlü backhandlerinin önünü kesemedi. İlk servislerinin oyuna girme oranı setin son oyununda düştü (%68) ama set boyunca %70’in üzerinde seyrediyordu ve harika bir returncü olan Sharapova’ya 2. servisine atak etmesine pek izin vermedi. Ayrıca Genie bu sette tam 13 tane winner buldu. Sharapova’nın servisini 4-4 iken bir kez daha kıran Bouchard oldukça zorlandığı servis kırma puanı verdiği son servis oyununu da alarak seti 6-4 kazandı.

2. sette Sharapova yavaş yavaş maça daha fazla girdi. İlk oyunu kendi servisinde kazandıktan sonra Genie’nin de servisini kırdı ve sonraki servis oyunuyla birlikte sette durumu bir anda 3-0’a getirdi. 2 oyun sonra bu kez Genie servis kırdı ve Maria’nın break avantajını geri aldı. Bir sonraki oyunda Sharapova bir kez daha servis kırdı. Durum 4-2’kenki Sharapova’nın servis oyunu nefes kesti. Yaklaşık 10 dakika süren bu oyunda Sharapova’nın 30-0’ken yaptığı çift hatalar (maç boyu 9 tane yaptı) oyunun uzamasına ve devamında servis kırdırmasına sebep oldu. Sette durum 5-5’e geldikten sonra artık tie-break’e gidilecek gözüyle bakılırken Genie son oyunda set boyu yaptığı forehand hatalarından daha fazla yaptı ve son oyunda seti 7-5 ile verdi. Genie’nin bu sette winner sayısı düşerken dramatik bir şekilde basit hatalarının sayısı da oldukça arttı.

3. set karşılıklı alınan oyunlarla başladı ama eğer yanlış hatırlamıyorsam 1-2 iken Bouchard’ın servislerinde Bouchard 40-0’dan servisini kırdırdı ve ilk servisinin iyice düştüğü bu sette oldukça dezavantajlı bir durumda kaldı. Genie bu sette hiç servis kırma puanı yakalayamadı ve maçta kalmak için servis attığı oyunda 4 tane maç puanını çevirdikten sonra Sharapova’nın çizgide kayan topunu ıskaladı ve seti 6-2 kaybetti ve Roland Garros’a yarı finalde veda etti.

Maria Sharapova Roland Garros’ta son 3 sezonda 3. kere finale çıktı.

Eugenie için de 5. katıldığı Grand Slam’de ve son 2 Grand Slam’de yaşadığı 2. yarı final oldu. Yarı finalde Maria’ya elenmek kadar deneyim kazanılacak fazla bir maç yoktur. Önümüzdeki uzun yıllar boyunca Genie’yi buralarda görmemiz muhtemel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder