5 Haziran 2014 Perşembe

Roland Garros - Bayanlarda finalin diğer ayağı Halep

             Roland Garros’ta kadınlarda ilk finalist zorlu maçta Eugenie Bouchard’ı yine geriden gelerek yenen Maria Sharapova olmuştu.

                Günün ikinci yarı finali Simona Halep ile Andrea Petkovic arasında oynandı. Yarı finalden önceki maçlarını çok rahat kazanan Halep maça çok hızlı bir giriş yaptı. Rakibinin basit hatalarından faydalanarak ilk 11 puanın 8’ini alan Halep servis kırma avantajıyla öne geçti. Petkovic maçın üçüncü oyununu almayı başardı ama sonrasında Halep arka arkaya sekiz puan kazanarak bir kez daha servis kırdı ve sette büyük avantajı elde etti. Halep seti bitirmekte ise zorlandı, ancak dördüncü set puanında 28 dakikalık ilk seti bitirdi.

                İkinci sete Petkovic daha motive bir şekilde başladı. Halep arka arkaya hatalar yaparken servis oyunlarında çok etkili olan Petkovic dördüncü oyunda servis kırmayı başardı ama bir sonraki oyunda servis kırdırarak avantajını çabuk kaybetti. Setin geri kalanında iki tenisçi de servis oyunlarına tutundular ve set tie-break’e kaldı. Tie-break’te iki tenisçi de servis atarken zorlandı. Halep iki kez servis kullanırken puanı kazandı, Petkovic’in bütün servislerini karşıladı ve tie-break’i  7-4 ile kazanarak maçı bitirdi.

                Halep maç boyunca 3 ace attı, winner sayısında 25-14 ile üstünken basit hata sayılarında Petkovic rakibinin neredeyse iki katı kadar basit hata yaptı.

                Halep bu maça kadar mükemmeldi, oynadığı bütün setleri kazandı. Bugün de maçı iki sette bitirdi ama ilk kez tie-break oynadı. Boşnak-Alman Petkovic ise sakatlık sonrası ilk kez ciddi bir başarı yakaladı, onun formda olması kadınlar tenisi için iyi bir gelişme. Halep bir ay kadar önce Madrid’de Sharapova’yı yenmeye çok yaklaşmıştı ama maçı kazanamamıştı. Bu turnuvada ise formu zirveye çıktı. Son üç maçını geriden gelerek kazanan Sharapova’ya karşı finalde önemli bir sınav verecek.



                 









               

twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder