5 Haziran 2014 Perşembe

Fenerbahçe Ülker zor da olsa ‘2’ yaptı

              Beko Basketbol Ligi final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Ülker Galatasaray LH’yi 74-73 ile yenerek seride 2-0 öne geçti. Serinin sonraki iki maçı Abdi İpekçi’de oynanacak.



Maçın Hikayesi
               
                İki takım da maça ilk maçtaki beşleriyle çıktılar.

                Maça GS Erceg’in üçlüğüyle başladı. Bo-Emir ikilisiyle hücumda ivme yakalayan FBÜ’ye karşı Arroyo skor olarak olmasa da asistleriyle devreye girdi. Dördüncü dakikada skor 9-10 olduktan sonra 2.5 dakika boyunca sadece bir sayı çıktı. FBÜlker dış şutlarda isabet bulamazken pota altında da sert savunma karşılaştı, Markoishvili de üçlüklerde isabet bulunca fark açıldı: 10-18 (8.dk) Obradovic’in molasından sonra iki dakika boyunca sayı gelmedi, çeyrek sonunda Bo’nun basket-faulüyle ilk çeyrek 13-18 bitti.

                İkinci çeyreğin başında Fenerbahçe Ülker hücumlarda Luka Zoric’i kullandı, savunmada Bogdanovic-Arroyo ve Bjelica-Erceg eşleşmelerinde Fenerbahçe üstün olunca, Kleiza’nın da devreye girmesiyle FBÜ 13.dakikayı 21-18 ile önde geçti. 15.dakikadaki 25-20’den sonra Ergin Ataman cesurca bir karar verdi ve üç faullü Markoishvili’yi oyunda tuttu. Marko da ilk yarıda 4/6 üçlük atarak takımına beklenen katkıyı verdi, ilk yarı 34-34 berabere bitti.


                İkinci yarının başında Furkan Aldemir etkili oldu ve GS dört sayılık kısa bir seri yakaladı. Bu dakikada Emir’in Furkan’a yaptığı faulün çalınmaması momentum değişimine neden oldu ama FB Bogdanovic’in de sakatlanıp devre dışı kalmasıyla önemli bir seri yakalamadı. 25.dakika 43-43’lük eşitlikle geçildikten sonra GS daha fazla skor üretti. Erceg’in arka arkaya yaptığı hatalara karşılık FB’de serbest atış çizgisinde 0/4 yaptı, Cenk’in de hataları farkın açılmasına engel oldu, Arroyo üçüncü çeyreğin sonunda orta mesafe isabeti kaydederek skoru ilan etti: 53-56

                Son çeyreğin başında Arroyo bir orta mesafe isabet daha kaydetti, FB yerli oyuncularının katkısıyla skoru eşitledi ve son sekiz dakikaya 58-58’lik eşitlikle girildi. Sonraki dört dakikada oyuna dönen Bojan Bogdanovic sakatlığın da etkisiyle iyi oynayamadı, Kleiza da skor bulamadı, GS ise ilk beşteki dört oyuncu ve Furkan’ın yerine Ersin’in sahada olduğu beşle sekiz sayılık bir seri yakaladı. Son dört dakikaya girerken GS’de Arroyo-Marko-Erceg hatalar yapınca, FB’de de Zoric devreye girinci fark iki sayıya kadar indi: 64-66 (37.dk) GS’de krizi bitiren oyuncu yine Marko oldu. Son 90 saniyeye 71-71’lik skorla girilirken son bölüm müthiş heyecanlı geçti. Bir o tarafa, bir bu tarafa giden maçta skor 74-73’ken son dört saniyede GS topu oyuna sokma şansı yakaladı. Sahada belki de topu verilecek son oyuncu olan Zoran Erceg’e topu verince maçı da kaybettiler.



İstatistikler

                Fenerbahçe Ülker’de Emir Preldzic yine çok yönlü bir oyun ortaya koyarak 13s-4r-3a-2tç-3b ile oynadı ve maçın yıldızı oldu. Bo 15s-5a ve Luka Zoric 15s-5r ile oynadılar.
                Galatasaray’da 24 sayı üreten Markoishvili maçın en skorer oyuncusu oldu. Carlos Arroyo 12s-5a ile oynadı ama 4 top kaybı yaparak hayal kırıklığı yarattı. Arroyo’nun üçüncü çeyreğin sonu-dördüncü çeyreğin başında oyuna ağırlığını koymadığını da belirtelim. Erceg ise toplamda 3/13 şut isabetiyle oynadı ve 5 top kaybı yaptı. Olumlu istatistiği ise 14s-8r oldu.



Genel Yorum
               
                Galatasaray Liv Hospital, Fenerbahçe’yi yenecekse ancak böyle bir maçta yenebilir. İlk maçtan sonra Ergin Ataman da gerekli dersleri çıkarmış ve özellikle ilk sekiz dakikada takımını mükemmel oynattı. Fenerbahçe Ülker bu kadar kötü dış şut attığı maça Ergin Ataman’ın zamanında yapmadığı hamleler ve Markoishvili dışındaki Galatasaray oyuncularının berbat oyunuyla tutunabildi. Galatasaray oyuncuları bugün oyuna büyük emek koydular ama bazı oyuncular –başta kim olduğunu tahmin edersiniz- maçtan çok kopuktular ve böyle bir kopukluk olunca GS de maçı ‘güle oynaya’ koparamadı. Son dört dakikaya GS sekiz sayı farkla önde girmesine rağmen dört dakikada 16-5’lik bir seri yiyerek maçı kaybettiler. Fenerbahçe Ülker’de Emir Preldzic dışında neredeyse herkes vasattı. Bo da çoğu pozisyonda yanlış kararlar verdi, Luka Zoric bugünün ‘ekstra adamı’ oldu ki onun da play-offlarda gösterdiği performans ortadaydı. Bu arada hakemlere de değinelim. Hakemler iki takım adına da inanılmaz hatalı kararlar verdiler diye düşünüyorum. Buna rağmen toplamda hatalı kararları dengeli olarak verdiler ve skoru etkilemediler.



                 





                sahinarif88@hotmail.com


                twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder