3 Haziran 2014 Salı

Roland Garros Çeyrek Final (Bayanlar)



Bayanlar 

Çeyrek Finaller

Roland Garros’un 10. gününde çeyrek finaller Maria Sharapova-Garbine Muguruza ve Eugenie Bouchard-Carla Suarez Navarro maçlarıyla başladı. Erkeklerdeki maçlara göre daha çeyrek finallere yakışır maçlar oldu ve 2 maçta 3 sete gitti.

Sharapova-Muguruza maçında ilk set Sharapova daha maça adeta çıkmadan sonuçlandı. İlk sette neredeyse Sharapova hiç varlık gösteremedi. Sette üst üste sürekli servislerini kırdırdı ve puanları kazanmada büyük zorluk çekti. Sadece 17 dakikada Muguruza 4-1’i bulmuştu. Muguruza ise önceki turların devamını oynuyordu adeta. Rallilerde topları erken alan, returnlerde (özellikle 2. servislerde) sürekli topları baseline’ın içeriside aldı ve bunlar puanlarda sürekli ona avantaj sağladı. 2. sete Muguruza hızlı başladı ama Sharapova maça daha yeni yeni ısınıyordu. 2. setin başlarında -saman alevi gibi- Sharapova maçın içine girer gibi oldu ama bu setin başlarında Muguruza’nın etkinliği daha fazlaydı. Setin ortalarında çığlıklarının sesi yavaş yavaş yükselen Sharapova ilk setin aksine uzun rallileri Muguruza’ya oranla daha fazla kazanır oldu. Setin ortalarındaki karşılıklı servis kırmalardan sonra 5-5’den sonra da Sharapova servis kırdı ve set için servis attığı oyunu da kazandı. Seti de 7-5 aldı. Buradan sonra Muguruza ritmini iyiden iyiye kaybetti. Setin başında Muguruza servis oyununu kazandıktan sonra oyunu iyice düştü. O oyundan sonra üst üste 6 oyun kaybeden Muguruza seti 6-1 maçı da 2-1 kaybetti.

Aynı saatte başlayan Eugenie Bouchard-Carla Suarez Navarro maçı yine bu maç gibi nefes kesti. Set boyunca basit hatalarını sınırlayamayan Bouchard özellikle servis karşıladığı oyunlardaki etkinliğiyle seti tie-break’e kadar taşıdı. (Tie-break’e kadar 2 tane karşılıklı servis kırma görüldü) Tie-break’te basit hatalarını kısıtlamayı başaran Bouchard tie-break’i 7-4 ile kazandı. 2. sette ilk servislerini yükselten Suarez Navarro, yakaladığı servis kırma puanlarını da iyi değerlendirerek seti 6-2 kazandı. 3. set biraz ilk set ve ikinci setin karışımı bir görüntü çizdi. Returnlerde yine etkili olan Bouchard, servis kırma fırsatları fırsatlarını çok iyi değerlendiren Suarez Navarro korttaydı. 5-5’ten sonra Bouchard servis kırdı ve maç için servis attığı oyunda üst üste 2 maç puanını kaçırdı. Önce çift hata ilk kaybetti puanı. Daha sonra da basit hata ile sonuçlandırdı puanı. Bunlar pahalıya malolabilirdi Bouchard’a ama daha sonraki maç puanını kazanarak maçı 2-1 kazandı ve Avustralya Açık’tan sonra Rolland Garros’ta da tarih yazdı.

Maria Sharapova ve Eugenie Bouchard yarı finalde birbirleriyle karşılaşacaklar. 


Emin Kazdaloğlu

Twitter: @Nickonharf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder