28 Haziran 2014 Cumartesi

Wimbledon - Erkekler 3. Tur

Günün büyük çoğunluğunda etkisini gösteren yapmur sebebi ile dış kortlarda maçlara geç saatlerde başladık.Bu yüzden erkeklerde 8 maçın 5'i tamamlanabildi.

Merkez kortun açılışını yapan Rafael Nadal ilk 2 turun bir benzerini de Mikhail Kukushkin karşısında yaşadı.Yine ilk seti kaybeden Nadal maçın devamında oyuna ağırlığını koydu ve maçı kazandı.Aslında Nadal ilk seti kaybetti ancak bu sefer ilk 2 turun aksine maça çok da pasif başlamadı.Kukushkin ise Rosol ve Klizan kadar iyi servis performansına sahip değildi.Ama Nadal kendi servis oyunlarına rahat tutunup, rakibinin hemen hemen her servis oyununu tehdit ediyordu.2 kere sette kalmak için servis kullanmak zorunda kaldı ve bunlarda da oldukça rahat oyunlar çıkarttı.Tie-break'te de aslında Rafa Nadal mini-break'i eline geçirmişti.Hemen arkasından Kukushkin üst üste aldığı 2 puanla bu sefer mini-break'i o eline geçirdi.Saha değişimine mini-break'siz gidiyoruz derken 6. puanda Kukushkin bir kez daha mini-break'i eline aldı.Oyunun sonunda da 3 set puanından 2.'sini değerlendirerek seti tie-break'te kazandı.2. sette Kukushkin'in vereceği bir break'in onu oyundan düşürebileceğini, Nadal'ın direncinin en üst seviyeye çıkabileceğini biliyorduk ama Kukushkin'in düşüşü çok dramatik oldu.Setteki ilk servis oyununa tutundu ancak 2.'sinde bir türlü bitiremediği oyunu kaybetti ve maçta adeta orada bitti.2 oyun sonra Nadal double break'i de elde etti.Seti de 6-1 kazandı.3. sette durumlar Kukushkin için daha da kötüydü.Servis atarak başladığı bu sette kendi servislerinde büyük sorunlar yaşadığı gibi Nadal'ın da kariyerinin en iyi 2. servis performansı yakalamasını sağladı.3 kere servis kırdırdığı bu seti de 6-1 kaybetti.4. set Kukushkin biraz olsun toparlanmış gibiydi.Ama 2. setten itibaren canını yakan o 2. servisleri (ilk sette de Nadal 2. servise hücum ederek birkaç tane return winner bulmuştu) yine canını yaktı.Ama Nadal'ın düşen servislerini oyuna sokma performansından dolayı Nadal'ın servislerini biraz olsun tehdit eder olmuştu.Ancak yakaladığı break şanslarını değerlendiremedi ve 2 kere servisini kırdırdığı bu seti de 6-1 kaybetti.

Sharapova-Riske maçından sonra korta çıkan Roger Federer ise ilk 2 tur maçlarına benzer bir görüntü çizdi.3 sette biten bu maçta hiçbir set 30 dakikadan fazla sürmedi.İlk servislerinden puan çıkartma oranında yine harikalar yaratan Roger Federer 2. turda oynadığı Gilles Muller maçının aksine bulduğu servis kırma puanlarını da daha yüzdeli değerlendirdi.File önünü yine bolca kullanan Federer setleri 6-3, 6-1 ve 6-3 ile kazandı ve 4. turda Tommy Robredo ile eşleşti.

Galibinin Rafael Nadal ile eşleşeceği maçta 2 tane seri başı olmayan isim karşılaştı.Wimbledon'da ilk kez ana tabloda yer alan Avustralyalı Nick Kyrgios harikalar yaratmaya devam ediyor.Avustralya Bernand Tomic'ten bulamadığını Kyrgios'tan bulabilecek belkide.2. turda 5 setlik maçta Gasquet'i eleyerek gelen Kyrgios, yine 2. turda bir 5 setlik maç oynayan ve Kyrgios gibi sürprize imza atan Jiri Vesely'yi 4 sette geçti.

İyi bir toprakçı olduğu bilinen Tommy Robredo Jerzy Janowicz ile 3. turda karşılaştı.İlk 2 sette haddinden fazla basit hata ile olan Janowicz bu 2 seti de kaybetti.Ama 3. setin tie-break'e gitmesi belki de maçın kırılma anı olacaktı.Çünkü 3. sette de ipler genel olarak Robredo'nun elindeydi ama buldupu tek servis kırma fırsatını tepmeyen Janowicz seti tie-break'te kazandı.Janowicz, Robredo'nun düşen ilk servislerini oyuna sokma oranından da faydalanarak 4. seti de 6-4 kazandı ve maçı 5 sete taşıdı.Robredo 5. sette servislerindeki ritmi tekrar yakaladı ve bulduğu 2 servis kırma puanından birini değerlendirerek kariyerinin ilk Wimbledon 4. turunu elde etti.

Maç boyu 50 winner ve sadece 6 basit hata gibi istatistiklerinin yanına ilk turdaki maçında olduğu gibi 30 ace ekleyen Milos Raonic 3 sette (2'si tie-break sonucu) Lukasz Kubot'u mağlup etti.Kubot'un de kesinlikle iyi bir maç çıkarttığını söyleyebiliriz.İyi bir ilk servis performansı vardı ama Raonic'in ilk servislerinden puan çıkartma oranı %95'di maç boyunca.Durum böyle olunca Raonic maçı 3 sette bitirdi.

Stanislas Wawrinka-Denis Istomin, Kei Nishikori-Simone Bolelli ve Feliciano Lopez-John Isner maçları bügün için iptal edilen maçlar oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder