11 Haziran 2014 Çarşamba

Dünya Kupası - E Grubu’na Bakış

E grubu tahmin edilmesi en kolay grup olarak öne çıkıyor. Fransa ve İsviçre; Honduras ve Ekvador’a oranla çok daha ağır basıyorlar. Honduras ve Ekvador sadece 2-3 uluslararası oyuncu ile kupaya katılıyor.

Ekvador’un eleme maçlarında başarılı olmasının ana nedeni grubundaki diğer takımların yıldız isimlerinin Avrupa’da oynaması ve gidiş gelişlerde yaşadıkları jetlag problemleri, rakıma alışamamaları gibi fazla görünmeyen etkenlerdi. Ekvador’un dünya çapındaki en önemli oyuncusu Antonio Valencia.


İsviçre kura şansı! (Blatter nedeniyle şans olduğuna asla inanmıyorum) sayesinde yıllardır en kolay eleme gruplarına düşerek düzenli olarak turnuvalara katılıyor. Eleme gruplarının en zayıfından zorlanarak çıkan İsviçre bu gruptan bir şekilde çıkmayı başaracaktır fakat çapraz eşleşme sonunda olası bir Arjantin ile oynanacak 2.tur maçı onlar için kupanın bitişi anlamına gelecektir. İsviçre özellikle orta alanda önemli yeteneklere sahip; Shaqiri, İnler, Barnetta, Xhaka, Dzemaili yabana atılacak isimler değiller. Buna karşılık hücum hattında fakir sayılırlar. Sociedad’lı Seferovic takımın en önemli gol umudu.


Grubun favorisi ise tartışılmaz bir şekilde Fransa. Yine Platini kıyağıyla Ukrayna’yı mucizevi şekilde eleyerek kupaya gelen Fransa, kadro olarak grupta en büyük zenginliğe sahip takım. Horozların sadece grupta değil, turnuvada da en büyük kozu Matuidi, Sissokko, Valbuena, Cabaye ve ‘yeni Vieira’ Pogba olacak. Pogba Dünya Kupası’nın da yıldızı olmaya aday. Genç ve tecrübeli isimlerden oluşan savunma hattı ve Griezzman, Benzema, Remy gibi oyunculara sahip hücum hattı da Fransa’yı çeyrek finale kadar sorunsuz şekilde götürecektir. Kadronun en büyük eksiği ise Ribery. Deshamps’ın kişisel tercihi ile Nasri’yi de kadroya almaması ilerleyen turlarda kişisel beceri isteyen sıkışık maçlarda Fransa’nın kitlenmesine yol açabilir.


            Honduras 2010’dan sonra bir kez daha kupada ve İsviçre’yle yine aynı grupta. İngiltere’de oynayan Figueroa-Palacios-Espinoza en önemli oyuncuları




Grup tahminim Fransa lider, İsviçre 2.olarak gruptan çıkar.










emreyildiz5087@yahoo.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder