4 Haziran 2014 Çarşamba

Roland Garros Çeyrek Finalleri - Bayanlar



Bayanlar

Çeyrek Finaller

Saat 3’te başlaması gerekirken yağmur sebebiyle yaklaşık 3 saat ertelenen ve Türkiye saati ile 18:00 gibi başlayan 2 maçta da ilkler yaşandı.

Rolland Garros’a 4 numara olarak gelen ve turnuvada kalan en büyük numaralı seri başı olan Simona Halep, önceki 2 turda 2 güzel maç oynayan Svetlana Kuznetsova ile karşılaştı. Kuznetsova’nın bildiğimiz o servisleri maç boyunca yoktu. Özellikle ilk sette Simona Halep’de harika bir oyun sergileyince geri sahadan, hele de Kuznetsova bulduğu 2 servis kırma puanından birini değerlendirince set 6-2 ile Halep’e gitti. İkinci set biraz daha yakın geçti. Setin skoru yine 6-2’ydi ama servis karşıladığı oyunlarda biraz daha oyunun içinde olan Kuznetsova vardı 2. sette. Ancak bu sefer de servis kırma puanlarını değerlendirme konusunda çok çok cömert davrandı. Bu set biraz daha uzun sürdü ancak seti yine kazanan Halep oldu. Maçı da 2-0 ile kazandı ve kariyerinde ilk kez Grand Slam’de yarı finale çıktı.

Bir diğer maçta Andrea Petkovic, Sara Errani ile karşılaştı. 4. Turda Kiki Bertens maçında gitgeller yaşayan Petkovic bu maçta kritik puanları oynamayı çok iyi bildi. Kendi servis attığı oyunlarda servis kırma puanı vermeme konusunda oldukça iyiydi ve yakaladığı fırsatları da Errani’ye karşı iyi değerlendirdi. Zaten Errani gibi bir oyuncuya karşı hele de toprakta fırsatları harcarsanız işiniz çok zor olur. Petkovic bunları özellikle iyi uyguladı. İlk servislerini sürekli oyuna soktu, Errani’nin oyununa biraz Erranivari yanıt verdi. Yukarıda bahsettiğim gibi kritik yerlede iyi iş çıkarttı ve maçı 6-2’lik 2 setle kazandı.

Bu iki tenisçi yarı finalde birbirleriyle oynayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder