1 Haziran 2014 Pazar

Roland Garros - Erkekler dördüncü tur maçları (Pazar)

 _ Erkeklerde 2 numaralı seri başı Novak Djokovic belki de kariyerinde oynadığı en kolay 4. tur maçında Jo Wilfred Tsonga’yı 6-1, 6-4 ve 6-1’lik setlerle yendi. Maç boyunca Tsonga’nın hava yakalamasına hiç fırsat tanımadı ve hemen maçın başında sadece 17 dakikada 5-0’ı yakaladı ve seyirciyi de maçın dışında tuttu. Djokovic’in kontrolünün yanında Tsonga’nın özellikle bu sezonki düşüşü bu maçta iyice kendini gösterdi. Ne servis atabildi ne de rallilerde inisiyatifi eline alabildi. İyi servisleri 2 elin parmağını geçmez ve Djokovic’ten 2 kattan daha fazla basit hata yaptı. Adeta kendi momentumunu kendisi kesti.
_ Bir önceki tur 5 setlik maraton maç oynayan Milos Raonic, İspanyol Marcel Granollers’e karşı puanları da kendisi aldı, kaybettiği puanları da kendisi verdi. Maç boyunca rallilerin kontrolü hep Raonic’teydi ve 6-3’lük 3 setle maçı kazandı.

Çeyrek finalde Novak Djokovic-Milos Raonic eşleşmesi oldu.

_Tomas Berdych-John Isner maçında ise John Isner bildiğimiz ilk servis performansından biraz uzaklaşınca, rallileri iyi yönlendiren, puanları iyi oynayan Berdych 3 sette de gerektiği yerde servis kırdı ve setlerin devamında kendi servis oyunlarını gerektiği gibi oynadı. 1. ve 3. sette servis kırma puanı verdi ama bunları servisten kaynaklı puanlarla bertaraf etti. Maçı da 6-4’lük 3 setle kazandı.
_Roland Garros’un 8.gününde erkeklerde de sürpriz oldu.4 numaralı seri başı Roger Federer, burada büyük bir çıkış yakalayan ve yaptığı açıklamalarla da gündeme oturan Ernests Gulbis’e 5 set sonunda kaybetti.İlk sette servis kırdırdıktan sonraki oyunda Gulbis’in servisini kırarak devamında seti tie-break’e getirdi ve seti orada –Gulbis’in servisindeyken- harika bir puanla bitirdi.Ne olduysa 2. sette ve özellikle 2. setin 9. oyununda oldu. İlk sete benzer bir şekilde yine karşılıklı servis kırma görüldü ilk sette (İlk 2 oyunda oyuncular kendi servislerine tutunamadılar). Birkaç oyun sonra Federer Gulbis’in servisini kırdı ve durumu sette 5-3’e getirdi.9. oyunda set için servis atarken ve 2 tane set puanı yakalamışken, ilk set puanında tam seti aldı denilirken smacı Gulbis’in üstüne vurdu ve orada puanı kaybetti. 2. Set puanını da değerlendiremedi ve devamında servisini kırdırdı. Bu sette tie-break’e gitti ve seti bu sefer Gulbis kazandı. 3. set Federer biraz dağıldı. Birçok basit hata yaptı ve bu sette 2 sefer servisini kırdırdı ve seti 6- kaybetti. 4. set bunun tam tersi çekilde gelişti. Bu sefer 2 sefer servis kıran Federer’di ancak neredeyse buradan da Gulbis’i sete ortak ediyordu. Durum 5-2’den 5-4’e kadar geldi ama sonraki Federer servisinde hata gelmedi ve seti Fed 6-4 aldı. 5. set başında servisini kırdıran Federer set devamında da kritik puanlardaki hatalarına devam etti ve yanlış hatırlamıyorsam da servis kırma puanı bile göremeden seti 6-3 maçı da 3-2 kazandı.

Çeyrek finalde Tomas Berdych-Ernests Gulbis eşleşmesi oldu.


Emin KAZDALOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder