10 Haziran 2014 Salı

Dünya Kupası – D Grubu’na Bakış

           Dünya Kupası kur’aları çekildiğinde D Grubu ‘ölüm grubu’ ünvanına layık görüldü. Her uluslararası organizayonda bir grup ‘ölüm grubu’ olarak belirlenir, bu kez İtalya-Uruguay-İngiltere’nin olduğu ilk turun en heyecan verici grubu oldu.


            Grubun seribaşı olan Uruguay son Dünya Kupası’ndan sonra, 2013 Konfederasyon Kupası’nda da dördüncü oldu. ‘Altın jenerasyon’u yakalayan Uruguay bu turnuvaya da takımın iskeletini bozmadan geliyor. Uruguay’nın kalesinde Galatasaray’dan Muslera var. Savunma bölgesinde oldukça önemli isimler var: Maxi Pereira-Diego Godin-Diego Lugano-Martin Caceres. Orta alanda da milli formayı defalarca giymiş olan Diego Perez-Cristian Rodriguez-Walter Gargano gibi tecrübeli isimlerin yanında 23 yaşındaki Southampton’lı Gaston Ramirez var. Ramirez’in bu turnuvada büyük çıkış göstermesini bekliyorum. Forvet hattında ise Uruguay bu turnuvanın en iyi forvet gruplarından birine sahip. Liverpool’lu Luis Suarez takımı şampiyon olamasa da müthiş bir sezon geçirdi. Edinson Cavani de Paris’teki ilk yılında müthişti. Eski gücünde olmasa da Diego Forlan da tecrübesiyle kritik dakikalarda sahada önemli işler yapabilir. Oscar Tabarez’in teknik direktörlük görevinde olduğu Uruguay’da kadronun dışında kalan en önemli isim Sebastien Eguren.


            İtalya ilk maçında İngiltere ile karşılaşacak. Son Dünya Kupası’nda grupta elendikten sonra Euro2012’de finale kadar yükselmeyi başarmışlardı. Prandelli’nin teknik direktörlüğünde jenerasyon değişimini başarıyla yaptılar. Juventus’ta başarılı bir sezon geçiren tecrübeli ikili takımın en önemli silahları olacaklar ve bu büyük ihtimalle onların son Dünya Kupası olacak. Kimden bahsettiğimi biliyorsunuz; Gianluigi Buffon ve Andrea Pirlo.  İtalya’nın yeni nesilden en önemli silahı ise Mario Balotelli. Mario uluslar arası arenada oynarken oyununu birkaç seviye yukarıya taşıyor. Montolivo sakatlığı nedeniyle bu turnuvada oynayamayacak, Giaccherini-Gilardino da kadroda yoklar. Tecrübeli isimler Chiellini-De Rossi-Cassano bu turnuvada takımda yerlerini alacaklar. Gençlerden Marchisio-Cerci-Insigne-Verratti turnuvada çıkış yapabilirler.


            İngiltere ilk iki maçında önce İtalya’yla sonra da Uruguay’la karşılaşacak. Bu iki maç muhtemelen gruptaki kaderlerini belirlemiş olacak. Roy Hodgson’ın teknik direktörlüğünü yaptığı İngiltere kupa için beklentilerin biraz dışında bir kadro açıkladı. Öncelikle kadroya giremeyen isimlere bakalım: Ashley Cole, Michael Carrick, Ashley Young, Tom Cleverley, Theo Walcott ve Jermain Defoe kadroya giremeyen en önemli yıldızlar. Bu isimlerden Cole-Carrick-Defoe yaşları ilerlediği için takıma girememiş olabilir ama diğerlerinin neden seçilmediğini ben de anlamadım. İngiltere Milli Takımı’nın kadrosundaki yıldızlar pek değişmiyor; Frank Lampard, Steven Gerrard ve Wayne Rooney. İngiltere’nin özellikle savunma açısından sıkıntı yaşayacağı kesin gibi bir şey, Rio-Terry-Cole’lu ideal savunma bu kupada yok. Orta alanda James Milner ve hücum hattında Danny Welbeck takıma katkı vermeleri muhtemel diğer oyuncular.



            Kosta Rika ölüm grubunun en zayıf takımı olarak duruyor. Dünya Kupası’na çok da zorlanmadan gelen Kosta Rika’nın hücum hattı dışında uluslararası çapta bir yıldızı yok. Hücum hattında ise Bryan Ruiz-Joel Campbell’la önemli bir forvet ikilisine sahipler.


            Tahminim; Kosta Rika’nın sıfır çekeceği yönünde J Uruguay-İtalya-İngiltere üçlüsünün şansları eşit duruyor. Kim elenirse elensin şaşırmam.





sahinarif88@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder