13 Haziran 2014 Cuma

Fenerbahçe Ülker tekrar önde

Beko Basketbol Ligi’nde final serisinin beşinci maçında Fenerbahçe Ülker kendi sahasında Galatasaray Liv Hospital’i 76-63  ile yenerek seride 3-2 ile öne geçti.  Serinin altıncı maçı Pazartesi günü kadın ve çocuk seyirciler önünde Abdi İpekçi’de oynanacak.
               



Maçın Hikayesi
               
                Fenerbahçe Ülker maça sürpriz bir değişiklikle İzzet’le başlarken, Galatasaray Liv Hospital maça klasik beşiyle başladı, Ender Arslan sakatlığından dolayı forma giyemedi.

                Maç Linas Kleiza’nın basketiyle başladı. Galatasaray LH uygun pozisyonları bulmasına rağmen ilk hücumlarda topu fazla dolandırdı ve top kayıplarına gitti. Fenerbahçe Ülker 5 sayılık bir seri yakaladıktan sonra GSLH Arroyo’nun önderliğinde toparlandı ve dördüncü dakikada maçta son kez eşitliği yakaladı: 7-7 Bu dakikadan sonra Bo liderliğinde toparlanan FB savunmada da ’04 Pacers döneminden bu yana gördüğüm en etkili savunmayı yapınca dört dakika içinde 21-7’lik bir seri yakalayarak farkı açtı. İlk çeyrek 26-11’lik skorla bitti.

                İkinci çeyreğe de 6 sayılık seriyle giren FB farkı 20 sayının da üstüne çıkardı. İkinci çeyreğin ilk bölümünde Fenerbahçe Ülker’i sürükleyen oyuncu Luka Zoric oldu. Galatasaray LH’de ise sadece Ersin Dağlı skor bulabildi ve soyunma odasına 45-21’lik skorla gidildi.

                İkinci yarının ilk 12 dakikasında Galatasaray LH farkı kapatmaya çalıştı. İlk yirmi dakikada 21 sayı üreten Galatasaray LH ikinci yarının ilk 12 dakikasında 29 sayı üretince fark 10 sayıya kadar indi: 60-50 Sonraki dakikalarda Fenerbahçe’de Bo-Emir devreye girince, Galatasaray ise skor bulamayınca fark tek hanelere inmedi. Fenerbahçe maçın son bölümünü rahat oynadı.


İstatistikler

                Fenerbahçe Ülker’de Bogdanovic 14 sayı üreterek takımının en skorer oyuncusu oldu. Bo McCalebb 13s-4r-5a-2tç ile yine çok yönlü bir maç oynadı. Emir de 12s-11r-3a ile başarılı bir maç çıkardı. Oğuz Savaş 12s-4r ile oynadı.
                Galatasaray’da Carlos Arroyo 8s-6a oynadı. Cenk Akyol 16 sayı üretti ve maçın en skorer oyuncusu oldu.



Genel Yorum
               
                Maçın başında iki takım da maça konsantre bir şekilde mücadele ettiler ve dördüncü dakikada da skor 7-7’ydi. Ne olduysa, o dakikadan sonra oldu diyebiliriz. Fenerbahçe Ülker İzzet-Oğuz değişikliğinden sonra mükemmel savunma yaptı ve yaş ortalaması yüksek olan Galatasaray LH karşısında topu fazla çevirmeden, hızlı hücumlarla baskete gitti. Toplamda 21-7’lik bir seri yakalayan Fenerbahçe ilk yarı sonuna kadar farkı açmaya devam etti.
                İkinci yarıya ise Galatasaray daha hazır bir şekilde çıktı, bitime sekiz dakika kala da fark 10 sayıya kadar indi. Son bölüme girerken Galatasaray LH istikrarlı olarak sayı bulamayınca farkı tek hanelere indiremedi, Fenerbahçe Ülker ise skor bulma konusunda sıkıntı çekmedi ve maçı rahat bitirdi.




                 





                sahinarif88@hotmail.com

                twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder