2 Haziran 2014 Pazartesi

Roland Garros - Erkekler dördüncü tur maçları (Pazartesi)

    Erkeklerde tablonun üst yarısındaki dördüncü tur maçları Pazartesi günü oynandı. Sırasıyla inceleyelim…

                _ 1 nolu seribaşı olan Rafael Nadal genç rakibi Dusan Lajovic karşısında hiç zorlanmadı. Maç boyunca sadece dört oyun kaybetti ve işini bir buçuk saatten az sürede bitirdi. Lajovic maçta 3 tane ace yapmasa maça hiç tutunamayacaktı.

                _ Bir diğer İspanyol David Ferrer de Kevin Anderson’ı geçti. Anderson maçta tam 9 ace üretti, üçüncü seti tie-breakle aldı ama onun dışındaki setlere tutunamadı. Kontrollü oyunuyla bildiğimiz Ferrer maç boyunca Anderson’dan daha fazla winner üretti. Anderson’ın neredeyse yarısı kadar basit hata yapınca üç set kazanması pek zor olmadı.

                Çeyrek finalde Nadal-Ferrer karşılaşacaklar.


                _ Günün diğer zorlanmayan ismi de Gael Monfils oldu. Monfils, Garcia Lopez karşısında ilk iki sette sadece iki oyun kaybetti. Üçüncü set ise daha zorlu geçti, geriden gelen Monfils seti 7-5 ile kazanarak çeyrek finale yükseldi. İki oyuncunun winner sayıları birbirine yakınken, Garcia-Lopez rakibinin neredeyse iki katı kadar basit hata yaptı.

                _ Günün son maçı 3-0 bitse de mücadele olarak çok zevkli bir maça sahne oldu. Andy Murray, Fernando Verdasco karşısında ilk iki seti set sonlarında servis kırarak kazandı. Final setinde ise avantajı set başında elde eden Murray set sonuna doğru servis kırdırdı, tie-break’te ise seti ve maçı kazanmayı başardı. Maçın ilginç notu, Verdasco’nun winner sayısında rakibinden üstün olması ve maçı daha az basit hatayla bitirmesi oldu.


                Çeyrek finalde Monfils-Murray karşılaşacaklar.


               





Genel Değerlendirme

                Öncelikle öz eleştiri yapayım. Kur’alar çekildiğinde çeyrek final tahmini yapmıştım, erkeklerde ve kadınlarda bu tahminlerin dördü ve dördü tuttu. Maçları görmeden %50 çok da kötü değilJ











               

twitter: @arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder