22 Nisan 2014 Salı

Atletico – Chelsea rövanşa kaldı

              Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Atletico Madrid ile Chelsea 0-0 berabere kaldılar.

                Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçı tam olarak beklediğimiz gibi geçti diyebiliriz. Chelsea Hazard’ın yokluğunda Schürrle/Oscar yerine Mikel’le başlayınca maçın da nasıl gelişeceği hemen hemen ortaya çıkmış oldu.
                İlk bölümün en heyecan verici dakikası 16.dakikaydı. Kaleci Cech’in dengesiz çıkışı sonrası sakatlanması ve sonrasında Schwarzer’ın oyuna girmesiyle ilk değişiklik oldu. 28.dakikada Chelsea kontra atakla oyunu hareketlendirdi ama Ramires acele edip çok saçma bir şut çıkarınca tehlike olmadı. 34.dakikada Mario Suarez’in uzaktan şutu da Atletico adına devrenin en önemli hareketiydi.
               
                İkinci yarıda Atletico Madrid seyirci desteğiyle daha etkili oldu, zaten olmak zorundaydı da. 60.dakika yapılan Diego-Arda değişikliğine kadar Diego ile pozisyonlara giren Atletico Arda’nın oyuna girmesiyle klasik düzenine döndü. Bu dakikadan sonra daha etkili oynayan Atletico daha sonra da Sosa ve Villa’yı oyuna almasına rağmen istediği pozisyonları üretemedi. 76.dakikada Gabi’nin serbest vuruşu-Schwarzer’ın kurtarışı ikinci yarının en önemli pozisyonuydu.


                Maç beklentileri hiç yanıltmayan bir performansa sahne oldu. İlk bölümde iki takım da çok kontrollü oynadılar ve rakibe boş alan bırakmadılar. İkinci yarıda Atletico Madrid yüklendi ama bir türlü Chelsea savunmasını geçemediler. Maçın en değerli oyuncusu Mark Schwarzer oldu diyebiliriz. Chelsea’de Lampard-Mikel, Atletico’da Gabi cezalı duruma düştüler ve haftaya oynayamayacaklar.  




                Arif ŞAHİN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder