25 Nisan 2014 Cuma

Gaziantep’in gücü yetmedi

             Eurochallenge final-four yarı finalinde Reggio Emilia temsilcimiz Royal Halı Gaziantep’i 66-55 ile yenerek finale kaldı.
               

Maçın Hikayesi
               
                Maç baştan sonra Reggia’nın üstünlüğüyle geçti. İlk saniyelerde James White’ın bulduğu basketle öne geçen Reggia Andrea Cinciarini’nin sürüklediği hücumlarla 7.dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 17-6 Royal Halı 13.dakikada 22-22’yle skoru eşitledi ama öne geçme fırsatlarını değerlendiremedi. Bu dakikadan sonra Cinciarini-White-Silins-Cervi’nin etkili oyunları ve Barış-Bremer ikilisi başta olmak üzere Gaziantep takımının hücumda etkili olamamasıyla üstünlüğü ele alan evsahibi takım devreyi 33-28 ile önde geçti.
                İkinci yarıda farkı giderek açan Reggio Emilia farklı galibiyete ulaştı.

               



İstatistikler

                Reggio’da Cinciarini 13s-12r-6a ile maçın yıldızı oldu. White 12s-5r-3tç, Silins 14s-4r ve Kaukenas 12s-6a ile oynadılar.
                Gaziantep’te Stevic 10s-10r ile oynarken, Borovnjak 14s-7r ama 7 top kaybı ile oynadı. Barış-Bremer ikilisinin toplam istatistiklerine bakalım; 3/14 saha içi isabet, 2a-3tk.


Genel Yorum
               
                Reggio Emilia’nın kadrosu gerçekten daha iyiydi. Maç başındaki rüzgarla seyirci desteğini de arkalarına aldılar, özellikle Cinciarini fark yarattı. Royal Halı Gaziantep ise ilk yılında final-four oynayarak önemli bir başarıya imza attı. Şanssızlıkları yarı finaldeki kur’aları oldu diyebiliriz. Yine de Barış Ermiş-Ernest Bremer ikilisi iyi oynasalardı bu maç farklı gelişebilirdi. Sadece kötü oynamadılar, çok çok kötü oynadılar. Gaziantep dar rotasyonunun zararını da görmüş oldu. Ben Milli Takım için de Barış Ermiş diyordum ama Cinciarini gibi sıradan bir gard karşısında dağılan Ermiş üst seviyede böyle oynayacaksa işi zor.




           Bu arada Reggio Emilia finalde Triumph Libersty ile karşılaşacak. Gaziantep ise üçüncülük maçında Szolnoki Olaj ile karşılaşacak.

               


               

                sahinarif88@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder