28 Nisan 2014 Pazartesi

Teniste geçen haftanın ardından

               Mayıs ayı öncesi ATP’de Barcelona ve WTA’de Stuttgart turnuvalarıyla toprak kort sezonu devam etti. Turnuvaları kısaca hatırlayalım…


             Önce bayanlar diyorum…



           
WTA Stuttgart

           
            Stuttgart’ta beklediğim gibi Maria Sharapova şampiyonluğa ulaştı. Stuttgart’a kadar vasatın altında bir sezon geçiren Sharapova daha önce de iki kez kazandığı Stuttgart’da formunu yukarı çekti. Çeyrek finalde turnuvanın 1 numarası Radwanska’yı eledikten sonra, yarı finalde Sara Errani’yi eledi. Finalde ise ilk seti kaybetmesine rağmen Ana Ivanovic’i yenerek üstüste üçüncü şampiyonluğunu elde etti.


            Turnuvada önemli bir sürpriz yaşanmazken, Alisa Kleybanova’nın çeyrek finale kadar ilerlemesi sürpriz olarak görülebilir. Hayalkırıklıkları ise ikinci turda elenen iki tenisçi Angelique Kerber ve Simona Halep oldular.




            Haftanın diğer turnuvası olan Fas Açık’ta ise büyük bir sürpriz çıktı ve İspanyol Maria-Teresa Torro Flor finalde İtalyan Oprandi’yi yenerek şampiyon oldu.






ATP Barcelona


             Erkeklerde ATP 500 turunda yer alan Barcelona’da şampiyon Kei Nishikori oldu. Nadal’ın başarısız olduğu turnuvada Kei şampiyonluğa ulaşırken çok zorlanmadı.

           
            Turnuvanın sürpriz ismi Kolombiyalı Santiago Giraldo oldu. 26 yaşındaki Kolombiyalı şu anda dünya sıralamasının 47 numarasında.  Kariyerinin tek önemli başarısı 2012 yılında Roland Garros’ta üçüncü tur oynaması idi. Bu turnuvada Fognini, Kohlschreiber, Almagro gibi tenisçileri yenerek finale kadar geldi ama finalde Kei Nishikori karşısında varlık gösteremedi.


            Turnuvanın hayal kırıklıkları İspanyol tenisçiler oldular. Turnuvanın 1 ve 2 numaralı seribaşları erkenden turnuvaya veda ederek hayal kırıkları oldular. 2 numaralı seribaşı olan David Ferrer daha ilk maçında Rus Teimuraz Gabashvili karşısında ağır bir yenilgiye uğradı. Rafael Nadal ise turnuvadaki ilk iki maçını kazandıktan sonra çeyrek finalde Nicolas Almagro ile karşılaştı. İlk seti kazanan Nadal sonraki seti tie-break’le kaybetti, final setini de kaybederek elendi.



            Haftanın diğer turnuvası olan Bükreş Açık’ta ise Grigor Dimitrov finalde son şampion Lukas Rosol’u yenerek şampiyonluğa ulaştı.





sahinarif88@hotmail.com

twitter.com/arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder