17 Nisan 2014 Perşembe

Monte Carlo’da ve Malezya'da bugün

             Monte Carlo tenis turnuvasında gün büyük sürprizler olmadan geçti. Günün en büyük sürprizi olarak Tommy Berdych’in elenmesi göze çarpıyor. Tabloyu üstten başlayarak değerlendirelim…

                Çeyrek finalde beklenen İspanyol karşılaşması: İlk çeyrek final eşleşmesi beklendiği gibi Rafa Nadal ile David Ferrer arasında oldu. Rafa, Seppi karşısında ilk seti şov yaparak 6-1 ile kazandı. İkinci sette skor 4-0 olduktan sonra Rafa vitesi düşürdü ve Seppi oyunu dengeledi ama Rafa tie-break’e izin vermedi ve 6-3’le çeyrek finalist oldu.
 David Ferrer ise zorlu bir üçüncü tur maçına çıktı. Rakibi sezonun formda isimlerinden Grigor Dimitrov’du. Ferrer beş kez servis kırdığı maçı 6-4 ve 6-2’lik setlerle beklenenden kolay kazandı.

                Stan oynamadan kazandı: Turnuvada ne yapacağı merakla beklenen Stan ‘the man’ Wawrinka rakibi Nicolas Almagro’nun maçtan çekilmesiyle maç oynamadan çeyrek finalist oldu.
                Wawrinka’nın çeyrek finaldeki rakibini belirlemek için iki seribaşı raket karşılaştı. Milos Raonic, Tommy Robredo’yu iki zorlu setle yenerek çeyrek finalist oldu.

                Tsonga üç sette: Bugün Fabio Fognini ile karşılaşan Jo Wilfred-Tsonga ilk seti kaybetmesine karşın ikinci seti alarak oyunu dengeledi. Final setinde Fognini’nin sakatlığı onu oyundan düşürdü. Jo da ‘Incredible Hulk’ moduna girince 6-0’lık final setiyle çeyrek finalist oldu.
                Tsonga’nın çeyrek final rakibini belirleyecek maçta Roger ‘Ekselansları’ Federer ile Lukas Rosol karşılaştılar. Rosol maça iyi başladı ve durumu 3-1 yaptı ama RF seti kazanmayı başardı. İkinci sette ise Rosol oyundan düştü, Ekselansları şovunu yaptı ve yarın için yeni bir Jo-RF maçı hazırlanmış oldu.

                Nole aşırı rahat: Turnuvanın son şampiyonu Novak Djokovic genç İspanyol rakibi Carreno-Busta’yı sadece 47 dakikada ve sadece 1 oyun vererek yendi. Turun en büyük sürprizi ise Djokovic’in rakibini belirleyecek olan maçta çıktı. Yılın bir diğer formda ismi Garcia-Lopez, Çek Tommy Berdych’i ilk seti kaybetmesine rağmen yendi ve Nole’nin rakibi oldu.




WTA Malezya
                Turnuvada yer alan Türk tenisçi Çağla Büyükakçay  Sloven rakibi Tadeja Maderic’i 6-4’lük iki setle yenerek çeyrek finale çıktı. Dünya sıralamasında 134.sırada yer alan rakibini yenmesi için 2 saatten biraz daha kısa bir süre gerekti. Çağla’nın sıradaki rakibi dünyanın 75 numarası Çek raket Karolina Pliskova olacak.








twitter.com/arifsahin1
               

sahinarif88@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder