24 Nisan 2014 Perşembe

Teniste bu hafta : ATP Barcelona ve WTA Stuttgart

         Mayıs ayı öncesi ATP’de Barcelona ve WTA’de Stuttgart turnuvalarıyla toprak kort sezonunun heyecanı artıyor. İki turnuvayı da inceleyelim…



           
ATP Barcelona

           
            Tablonun en üstünde Rafael Nadal var. Alışageldiğimizin aksine vasat bir toprak kort başlangıcı yapan Nadal bugün Dodig’le, yarın da Almagro-Verdasco maçının galibiyle karşılaşacak.

            Yarı finalin ikinci tenisçisi sürpriz bir isim olmaya aday. Tablonun o kısmında yer alan dört seribaşı raketten üçü erken elendi; Janowicz, Fognini ve Granollers. Yarı final için en büyük aday Kohlschreiber ama Thiem-Giraldo isimlerinden de sürpriz gelebilir.


            Üçüncü yarı finalist için büyük sürpriz yok. Çeyrek finalde Robredo-Cilic galibiyle Golubev-Nishikori galibi karşılacaklar.

            Tablonun en altında yer alan David Ferrer dün sürpriz bir yenilgi aldı. Rus Gabashvili Ferrer’i iki sette yenerek turnuvanın en büyük sürprizine imza attı. Tablonun alt bölümünde Dolgopolov da erken elendi. Çeyrek finalde muhtemelen Gulbis-Gabashvili eşleşmesi olacak.






WTA Stuttgart


            Tablonun en üstünde Agniezka Radwanska yer alıyor. Radwanska çeyrek finalde muhtemelen zorlu bir rakiple eşleşecek. Her ne kadar kötü bir yıl geçiriyor olsa da, Maria Sharapova bu turnuvanın son iki yıldaki şampiyonu ve Radwanska’nın kötü bir kur’a çektiğini söyleyebiliriz.

            Radwanska-Sharapova’nın galibi yarı finalde muhtemelen Errani-Kerber galibiyle oynayacak. Geçtiğimiz iki yıl bu turnuvada çeyrek final-yarı final oynayan Kerber’in bir adım daha atacağına inanıyorum.


            Tablonun alt kısmının üstünde sezonun flaş ismi Flavia Pennetta ile kanseri yendikten sonra sahalara dönen Alisa Kleybanova karşılaşacaklar. Kleybanova, Kvitova’yı eleyip formda olduğunu gösterdi ama Pennetta da zayıf bir rakip değil.

            Tablonun en alt kısmı ise çok zorlu. Çeyrek final öncesi Sırp Ana Ivanovic ile 2011 şampiyonu evsahibi Julia Goerges karşılaşacaklar. En altta ise ‘toprak uzmanı’ Kuznetsova ile yılın formda isimlerinden Simona Halep karşılaşacaklar.






sahinarif88@hotmail.com

twitter.com/arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder