21 Nisan 2014 Pazartesi

Maccabi final-four’a yakın

        Euroleague play-off turu üçüncü maçında Maccabi Electra Nokia Arena’da EA7 Milano’yu    75-63 ile yenerek seride durumu 2-1 yaptı.
               

Maçın Hikayesi
               
                Maccabi maça İtalya’daki maçlardan farklı bir beşle çıktı ve Guy Pnini ile Sofo Schortsanitis de maçını başında sahada yer aldılar. İlk çeyrekte baştan sona Milano üstünlüğü vardı. Maçın ilk 3 dakikasında 3 top kaybı yapan Maccabi karşısında kontrolü ele alan Milano 4.5 dakikada skoru 4-10 yaptı. Tyrese Rice-David Blu ikilisinin oyuna girmesinden sonra toparlanan Maccabi farkı kapattı ve ilk çeyrek 15-16 ile bitti.
                Maccabi ikinci çeyreğin hemen başında maçta ilk kez üstünlüğü ele aldı: 17-16 İki takım da çok kötü şut kullandılar ve 15.dakikada skor 23-23 oldu. Oyun bu dakikadan sonra değişti. Takımının ilk 28 sayısının 10’unu atan Blu önderliğinde atağa kalkan Maccabi ilk yarıyı çift haneli farkla bitirdi: 39-29 İlk yarıda Ricky Hickman 10s-3a ile oynarken Milano saha içi şutlarda 9/31 isabet bulabildi.

                İkinci yarıya 7-2’lik bir seriyle başlayan Maccabi üçüncü çeyrek sonunda Rice’ın üçlüğüyle maçtaki en büyük farkı yakaladı: 61-45 Son çeyrekte de Maccabi sıkıntı yaşamadı ve maçı 75-63 ile kazandılar.

               





İstatistikler
                Maccabi’de maçı 15s-3r-6a ile tamamlayan Ricky Hickman maçın en verimli oyuncusu oldu. Alex Tyus 14s-8r-2blok ile oynarken David Blu 16s-4r ile katkı verdi.
                Milano’da Daniel Hackett 14s-6r-2a ile oynarken takım maç boyunca çok kötü şut attı.


Genel Yorum
                Şu anda Maccabi’nin tam olarak istediği konumda olduğunu görüyoruz. İlk maçta saha avantajını alan Maccabi Çarşamba günü oynanacak maçı kazanması durumunda Milano’ya bir kez daha gitmeye hak kazanacak ama EA7 Milano ile oynamak için değil, final-four için.
                Bu maçta Milano maça biraz daha iyi başlamıştı ama Maccabi kenardan gelen Rice-Blu-Tyus üçlüsüyle üstünlüğü ele aldı. Milano’da şutlar girmeyince yenilgi kaçınılmaz oldu. Serinin başından beri bekleneni veremeyen Keith Langford ya Çarşamba günü sahne alacak ya da sezonu hayal kırıklığıyla tamamlayacak.

                 






               
                sahinarif88@hotmail.com

                twitter.com/arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder