15 Nisan 2014 Salı

MADRİD İSTEDİĞİNİ ALDI -1-0

Maçın Hikayesi

Maça R. Fernandez, N. Mirotiç, T. Darden, S. Llull ve I. Bourousis 5’iyle başlayan Madrid ilk 3 dakikadada istediği hücum ritmini bir türlü yakalayamadı. Ancak savunmada bir hayli diri görüntü veren ev sahibi takım ilk 7 dakikada rakibine sadece 7 sayıya izin verdi. Hücumda etkisiz kalan Olympikos, savunmada da aksayınca Rudy Fernandez ile Mirotiç’in hızlı hücumları kısa bir süre içinde Madrid’i havaya soktu ve ilk çeyreğin son 3 dakikasına Madrid’in 19-7 önde girmesini sağladı. Çeyreğin sonuna doğru hem hücumda hem savunmada dağılan Olympiakos ilk çeyreği 15 sayı geride tamamladı 27-12. İlk çeyrekte Olympiakos’ta Shermadini az da olsa varlık gösterirken Spanoulis maça etkisiz başladı. İlk çeyreğin en dikkat çeken istatistiği ise Olympiakos'un 6 top kaybı yapmasıydı.

İkinci çeyrek Madrid’in kontrolünde başladı. Benchten gelen Reyes’in 5 sayı kaydettiği ilk 3 dakikada Madrid hücumu Reyes’e eşlik etmeyince maçın başından bu yana varlık göstermeyen Spanoulis in üçlüğü ile Printezis’in sayıları ikinçi çeyreğin sonuna 6 dakika kala farkı 8’e indirdi 31-23. Üstüste hücumlardan boş dönen madrid hücum ritmini yitirince tempo yapmaya başlayan Olympiakos’ta C. Simmons devreye girdi. Hücum ve savunma ribaundlarının yanı sıra 4 sayıyı da  rakip potaya bırakan Simmons çeyreğin bitimine 4 dakika kala farkı 3’e indirdi 33-30. Çeyreğin son dakikaları Fernandez ile Spanoulis’in karşılıklı basketleriyle geçerken bir ara maçta eşitliği sağlayan Olympiakos devreyi 48-41 geride kapattı.

3.çeyreğin ilk 5 dakikasında bu seriden beklenmeyecek şekilde zevksiz bir basketbol vardı. Zaman zaman gerginliklerin de yaşandığı bu dakikalarda parkedeki 10 oyuncu arasından  fark yaratan tek oyuncu Rudy Fernandez oldu. Sadece 2 dakika içinde rakip potaya 7 sayı bırakan Fernandez’in bu azmi sonrasında havaya giren Madrid hücum oyuncuları çeyreğin bitimine 3 dakika kala farkı 17 sayıya çıkardı 66-49. Karşılıklı basketlerle geçen son bölümün ardından çeyrek 70-56 Madrid lehine sona erdi.

Basketbolseverler ilk çeyrekteki 15 sayılık farkı 2.çeyrekteki etkili oyunu ile kapatan Olympiakos’tan son çeyrekte de oyuna ortak olup seyir zevkinin arttırmasını bekliyorlardı ancak olmadı. Madrid savunması son çeyrekte Olympiakos’a sadece 15 sayı için izin verdi. Çeyreğin geneli düşük tempoda oynanınca Madrid istediğini alıp seride 1-0 öne geçti 88-71.


Genel Yorum

Maçın favorisi elbette Real’di ancak ikinci çeyrekte bir ara eşitliği sağlayan Olympiakos izleyenlere yine “acaba” dedirtmeyi bildi. Ancak bu mücadelesi maç genelinde sadece 5 dakika süren konuk ekip özellikle son çeyrekte tamamen oyundan uzaklaştı.
Maç başında 0/4 şut atan Rodriguez ikinci yarıda durumu toparladı. Fernandez’in de ona katılmasıyla 4.çeyreğin başında maç koptu. Bu ikiliden toplam 32 sayı bulan Madrid’de Nikola Mirotiç 3 sayıdan 0 çektiği (0/3) maçta 15 sayı ile dikkat çekti. Oldukça mütevazi bir oyuncu olan Llull ise etrafta pek görünmeden ¾ ikilik ve 2/3 üçlük isabeti ile sessizce 12 sayıyı rakip potaya bıraktı. Bourousis ise maç boyunca genellike gerginlik yaratma peşindeydi. 20 dakika oyunda kalan Bourousis 5 sayı ve 7 ribaund ile maçı tamamladı.
Olympiakos cephesinde ise maçın genelinde istenilen oyun bir türlü ortaya konmadı. Kritik anlardaki işaret fişeği 3’lüklerini bu gece de sokan Spanoulis, takımdan yeterli desteği alamayınca o da oyundan koptu. Olympiakos’tan sadece 2 oyuncu çift haneli sayılara (Spanoulis 18, Printezis 10 ) ulaşırken 27 dakika oyunda kalan Mantzaris 5 sayı 3 asist ile maçı tamamladı. Seri Perşembe günü 2. maçla devam edecek.




ukara902@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder