15 Nisan 2014 Salı

Yılın Avrupalısı: Goran Dragic

            NBA’de sezon biterken daha çok MVP yarışına odaklanıldı ve burada da normal olarak Durant-Lebron ikilisinin isimlerine yoğunlaşıldı. Bu sezon öyle etkileyici bir oyuncu var ki, All-Star olamadı, MVP listesinde adı geçmiyor, en çok gelişme kaydeden oyuncu değil ama yılın en çok parlayan ismi: Phoenix Suns’ın Sloven gardı Goran Dragic.

            2008’de Phoenix Suns’da formaya giymeye başlayan Dragic vasat sayılan performansından sonra 2010’da Houston Rockets’a takas edildi, Houston’da başarılı bir performans sergiledikten sonra 2012’de takımıyla sözleşme yenilemedi ve ‘serbest oyuncu’ oldu. Eski takımı Phoenix Suns ile 30 milyon $ karşılığında 4 yıllık sözleşmede anlaşan Dragic ilk yılında tüm kariyer kategorilerinde kariyerinin en yüksek rakamlarına ulaştı. 2013’te ülkesinin evsahipliği yaptığı Eurobasket2013’te forma giyen Dragic takımını adeta tek başına çeyrek finale taşıdı ve ‘turnuvanın en iyi beşi’ne seçildi. 

            Yazın gösterdiği performanstan sonra Tony Parker gibi performansının düşeceği tahmin ediliyordu. Üstüne, NBA’in en kötü kadrolarından birine sahip olan takımını yukarılara taşıyamayacak olması da normal karşılanırdı. Buna karşılık Goran sezona müthiş başladı ve aynı hızla bitirdi. Sezon boyunca ortalamaları 20 sayı-3 ribaund-6 asist-1.5 top çalma. Dragic’in %50 ikilik ve %41 üçlük ortalamalarına sahip olduğunu da belirtelim. Bu muazzam istatistiklerine rağmen takımını play-offa taşıyamadı ama Phoenix’in bir ‘tanking’ takımı olmamasını sağladı.

            NBA’de ‘En iyi Avrupalı’ diye bir ödül verilse bu yılki tek favorisi Goran Dragic olurdu. Ödülü olmasa da, ben buradan tebriklerimi ileteyim…





          twitter.com/arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder