16 Nisan 2014 Çarşamba

Son gülen Maccabi oldu

                Euroleague play-off serisi ilk maçında Maccabi Electra uzatmada EA7 Milano’yu 101-99 ile yenerek seride durumu 1-0 yaptı ve saha avantajını ele geçirdi.

Maçın Hikayesi
               
                Maccabi Electra maça çok ilginç bir rotasyon hamlesiyle başladı. Alex Tyus-Sofo Schorstsanitis kenardayken Andrija Zizic ilk beşte başladı. Skor 5-3’e geldi ve Zizic 1 şut kaçırıp 1 top kaybı yaptıktan sonra sadece 2 dakika geçmesine rağmen David Blatt hatasının farkına vararak Zizic’i kenara alıp, Sofo’yu oyuna aldı. Sofo’nun arka arkaya bulduğu 7 sayıya, Milano Langford’ın asistleriyle sayılar bularak cevap verdi. EA7 Milano iki takımın da yüksek isabet yüzdesiyle oynadığı ilk çeyreği 23-19 ile önde geçti.
                İkinci çeyreğe Curtis Jerrels-Gani Lawal ikili oyunlarından skor bularak başlayan EA7 Milano skorda üstünlüğünü devam ettirse de, Maccabi Sofo’yla cevap verdi ve 14.dakikada eşitliği yakaladı: 31-31 Arkasından Kangur ve Jerrels’ın üçlükleriyle üstünlüğü tekrar ele alan Milano ilk yarıyı 47-42 ile önde geçti. İlk yarının en ilginç istatistiklerinden biri de Keith Langford’ın ilk yarının son basketi haricinde skor bulamaması oldu.

                İkinci yarıya Milano Langford’ın da devreye girmesiyle etkili başladı. 24.dakikada 57-45’lik skorla farkı iyice açan evsahibi son çeyreğe girerken 70-58 ile öndeydi.
                Son çeyreğe Maccabi 2-7’yle girdi. Milano da panik başlarken, Daniel Hackett müdahale etti ve farkı tekrar açtı. Son 4.5 dakikaya EA7 Milano 80-68 ile farklı bir şekilde önde girerken durum o andan sonra değişti. Blatt Rice’ı devreye soktu, Hickman da muhteşem şut yüzdesiyle ona eşlik edince Maccabi skor bulmakta hiç güçlük çekmedi. Milano’nun şutları da girmez olunca fark yavaş yavaş eridi. Son pozisyonda Keith Langford iki şans buldu, ilki Tyus tarafından bloklandıktan sonra ikincisinde kendisine faul yapıldı, birincisinde isabeti buldu ama ikincisinde takımına maçı kazandıramadı ve karşılaşma uzatmaya gitti: 87-87

                Uzatmanın başında Tyrese Rice şov vardı. Daniel Hackett da iki serbest atış kaçırdıktan sonra 2-6’lık bir seri yakalayan Maccabi öne fırladı. Buna karşılık 7-2’yle geldi. Son saniyelerde ise Tyrese Rice-Ricky Hickman ikilisi skor üretmekte başarılı oldular, son topta Gani Lawal hücum ribaundunu aldı ama şut atacak şansı elde edemedi ve Maccabi bir ara 14 sayı farkla geriye düştüğü maçı uzatmada kazanmayı başardı.  


İstatistikler
                Maccabi’de maçın yıldızları Ricky Hickman ve Tyrese Rice oldular. Öncelikle Hickman’dan bahsedelim. Hickman 8’i uzatmada olmak üzere 26 sayı attı- 4 ribaund aldı ve 3 de asist yaptı. Hickman’ın müthiş şut performansını da yazalım: 9/9 serbest atış, 4/7 ikilik ve 3/3 üçlük.
Tyrese Rice normal sürenin son beş dakikasına ve uzatma bölümüne damgasını vurdu. Toplamda 17 sayı-1 ribaund-3 asist üretti. Sofoklis ise kısa bir süre oyunda kalmasına rağmen 17 sayı-3 ribaund-2 asistle etkili oldu.

                Milano cephesinde en skorer isim Keith Langford oldu. Langord 18 sayı-3 ribaund-5 asistle oynadı ama 4/13 üçlük attı ve maçı kazandıracak olan serbest atışı kaçırarak önemli bir dram yaşadı. Sezonun en önemli çıkışlarından birini gösteren Curtis Jerrels 15 sayı-4 ribaund-5 asistle oynarken çok da iyi bir maç çıkaramayan Daniel Hackett 11 sayı-3 ribaund-6 asist-3 top çalma-3 top kaybıyla oynadı. Hackett’ın normal sürenin son bölümünde ve uzatmada kaçırdığı serbest atışları da hatırlatalım. Gani Lawal ise 14 sayı-5 ribaund-3 blokla Milano adına maçın iyilerindendi.

Genel Yorum
                Bu maçın yüksek tempoda oynanacağını ve yüksek skora sahne olacağını tahmin ediyordum. Maçın büyük bölümü Luca Banchi ile David Blatt arasındaki taktik savaşıyla geçti. Maç birçok yönüyle birkaç ay önceki Efes-Barcelona maçını hatırlattı diyebiliriz. İki maçta da maç sonunda konuk takım müthiş bir geri dönüş yaptı, iki maçın sonunda da ev sahibi takımın önemli bir oyuncusu ağır bir dram yaşadı.

                Bu serinin kalan maçlarının çok da farklı geçmeyeceğini düşünüyorum. Milano’da sakat oyuncular Gentile ve CJ Wallace sonraki maçlarda oynayabilirseler takımları adına fark yaratabilirler. Bu maçta David Blatt istediğini aldı ama daha seri bitmedi.






                Arif ŞAHİN
                sahinarif88@hotmail.com

                twitter.com/arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder