17 Nisan 2014 Perşembe

Galatasaray: Devre başı oynamakla maç kazanılmıyor

           Euroleague play-off turu ikinci maçında Barcelona Galatasaray’ı 84-63 ile yenerek seride durumu 2-0 yaptı.  
               

Maçın Hikayesi
               
                İlk maçta Carlos Arroyo’nun sakatlanmasından sonra bu maça Ender Arslan’la başlayan Galatasaray maçın ilk basketini de Ender’le buldu. Arkasından gelen top kayıpları ve Barcelona’nın hücumdaki etkinliğiyle fark açıldı ama 5.dakikaya gelindiğinde skor 7-6 oldu. Bu dakikada gelen televizyon molasından sonra herşey değişti. Çeyrek sonuna kadar 12-2’lik bir seri yakalayan Barcelona ilk çeyreği 21-8 ile önde kapattı. Bu bölümde Marcelinho Huertas ve Kostas Papanikolau Barcelona’nın en iyileri oldular.
                Barcelona ikinci çeyrekte de vitesi düşürmedi. 15.dakikada 34-15 ile farkı açan Barcelona devre sonunda 43-25 ile öndeydi.
  
                İkinci yarıya iyi başlayan ve farkı 11 sayıya kadar indiren temsilcimiz, karşılığında gelen seriye cevap veremedi ve sahadan farklı yenilgiyle ayrıldı.



İstatistikler
                Barcelona’da Brad Oleson 14 sayı üreterek maçın en skorer oyuncusu oldu. 4/4 ikilik – 2/2 üçlük atan Oleson ayrıca 3r-1a ile oynadı. Marcelinho Huertas 12s-3r-6a ile yıldızlaşırken, Abrines 13 sayı üretti ve Ante Tomic 11s-8r-2a ile oynadı.
                Galatasaray’da Arroyo’nun yerine ilk beşte yer alan Ender Arslan maç sonu istatistikleriyle çok da sırıtmadı. 10s-2r-7a. Milan Macvan 7s-4r ve Furkan Aldemir 5s-7r ile oynadılar.
                Ribaundlarda Barcelona takım olarak 37-27’lik üstünlük sağladı.


Genel Yorum
                
           Galatasaray’ın Arroyo yokken bu kadar kötü oynamasını beklemiyordum. Galatasaray bu sezon birçok ‘zorlu’ deplasman maçında olduğu gibi yine taraftarlarını hayalkırıklığına uğrattı. İlk beş dakikada 7-6 ile geride olan Galatasaray sonraki on dakikada rakibinden 27-9’luk fark yedi. İkinci yarıya da 3-10’luk seriyle iyi başlayan Galatasaray sonraki altı dakikalık bölümde rakibinden 20-6’lık seri yedi.  Galatasaray kısa bölümlerde sergilediği iyi oyununu maçın geneline yansıtamayınca Barcelona gibi kaliteli oyunculardan kurulu bir takıma kafa tutmak kolay olmuyor.
                Galatasaray’ın Barcelona deplasmanındaki iki maçta Arroyo’nun olmadığı dakikalarda bu kadar kötü oynaması soru işareti yarattı. Biraz daha geriye gidelim, ligdeki Fenerbahçe Ülker ve Pınar Karşıyaka maçlarını da bu kötü seriye dahil edebiliriz. Arroyo kısa sürede iyileşebilir mi veya iyileşse bile geçtiğimiz aylarda oynadığı kadar etkili oynayabilir mi? Arroyo’nun sahada bulunmasının bile Galatasaray’a pozitif etki yapacağı aşikar, şu anda Arroyo’suz oyun Galatasaray taraftarları için kabus gibi.

                 






                Arif ŞAHİN
                sahinarif88@hotmail.com

                twitter.com/arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder