26 Nisan 2014 Cumartesi

Nadal bizleri yine şaşırttı!

              Rafael Nadal uzun süreli sakatlığının ardından geçen sezon Şili Açık ile sahalara dönmüş ve tam anlamıyla muhteşem bir sezon geçirmişti.
                Şili’de final oynayan Nadal daha sonra Brezilya ve Meksika turnuvalarını kazandı; Indian Wells’i kazandıktan sonra, Monte-Carlo’da finalde Djokovic’e yenildi, toprak kortlarda Barcelona-Roma-Madrid ve son olarak Roland Garros’u kazandı; sezonun tek ciddi hayal kırıklığını Wimbledon’da yaşadıktan sonra Kuzey Amerika’da Rogers Cup-Cincinnati Masters ve Amerika Açık şampiyonluklarıyla dünya 1 numarasına tekrar yükseldi.

                2014’ün ilk 4 ayı itibariyle ise Rafael Nadal’dan beklenmedik bir performans izledik. Aslında sakatlıktan sonra 2013’te böyle düşük bir performans göstermesini beklerdim ama sakatlık sonrası müthiş oynayan Nadal düşük performansını 2014’e saklamış.
                Sezonun ilk grandslam’i olan Avustralya’da final oynayan Nadal sakatlığının da etkisiyle finalde Wawrinka’ya yenildi. Rio’da sezonun ilk toprak kort turnuvasında yarı finalde Andujar ve finalde Dolgopolov karşısında beklenenden çok fazla zorlanan yine de şampiyonluğa ulaştı. Indian Wells’te daha üçüncü turda Dolgopolov’a elendi. Miami’de finale kadar iyi geldi ama finalde Nole karşısında kötü bir performans sergileyerek yenildi.

                Nadal’ın en kötü performansı ise Nisan ayında geldi. Avrupa’da toprak kort sezonunun başlamasıyla Nadal’ın performansını tekrar yükseltmesini bekliyorduk ama ilk iki turnuva itibariyle hayal kırıklığı oldu. Monte-Carlo çeyrek finalinde vatandaşı David Ferrer’e yenilerek yıllar sonra bu turnuvada finale kalamamış oldu ve her daim yendiği Ferrer’e yenilerek performansının düşüşte olduğunu da gösterdi. Ertesi hafta Barcelona’da ise daha kötüsü oldu. Daha düşük profilli olan turnuvada ikinci turda Albert Ramos karşısında çok zorlanan Nadal çeyrek finalde ilk seti domine etmesine rağmen vatandaşı Nicolas Almagro’ya yenildi. Yenildiği isim de Almagro yani. Son iki yıldır önemli düşüş sergileyen ve özellikle bu sezonu kötü oynayan Almagro.

                Şimdi Nadal’ın test edileceği en önemli aya giriyoruz. Mayıs ayında Madrid-Roma ve son olarak Roland Garros turnuvaları var. Bir haftalık aranın ardından Rafa’nın Madrid’e katılacağını biliyoruz. Rafa’nın esas performansını o turnuvalarda göreceğiz ama sezonun ilk dört ayında bildiğimiz Rafa’dan uzak olduğu da gerçek.









               

sahinarif88@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder