20 Nisan 2014 Pazar

Efes ve Banvit de kazandılar

            Beko Basketbol Ligi’nde 27.haftanın son iki maçında da sürpriz çıkmadı. Anadolu Efes deplasmanda Tofaş’ı zaman zaman zorlandığı maçta yenerken lider Banvit, Olin Edirne’yi çok rahat geçti.

Tofaş 78 – 84 Anadolu Efes
                Efes maça hasta olan Kostas’tan yoksun bir şekilde çıktı, Planinic de fazla süre alamayınca Efes dar bir rotasyon kullanmak zorunda kaldı. Daha önce Bursa’da Banvit dışındaki bütün güçlü takımları yenen Tofaş maça kötü başladı ve 4 dakikada 5-11 ile geriye düştü. Efes ikinci çeyrekte farkı 10 sayıya kadar çıkardıktan sonra maçın kalanında Tofaş da geriye dönemedi.
                Devreyi 31-38 ile önde kapatan Efes farkın  tek pozisyona inmesine izin vermedi, farkı ise 16 sayının üstüne çıkaramadı. Efes’te sakatlıktan dolayı rotasyonun daralması takıma pozitif etki etti. Birkan-Gordon-Cedi formda olunca, Doğuş Balbay sakatlıktan tam kurtulamasa da etkili olunca galibiyete ulaştılar. Tofaş’ta ise Marcus Denmon-Evren Büker ancak maçın son dakikalarında etkili olabildiler. İstatistiklere çok da yansımayan etkisiyle Samet Geyik maçın başarılı isimlerinden biriydi.
                Efes’te Birkan Batuk 6/9 üçlük isabetiyle 22 sayı üretti ve yanında 3r-4a ile oynadı. Jamon Lucas Gordon 14s-3r-8a-4tç , Cedi Osman 11s-7r ile oynadılar. Tofaş’ta Elonu 12s-9r ile oynarken Evren Büker 11s-6r-6a ama 4tk ile oynadı, son dakikalar haricinde çok yanlış kararlar verdi.
               
               


Banvit 101 – 58 Olin Edirne

                Lider Banvit ligin alt sıra takımlarından Olin Edirne karşısında çok farklı bir galibiyet elde etti. Maça iyi başlayan Banvit karşısında yine Olin Edirne’nin zayıf defansı ön plana çıktı. Olin şutlarda da başarısız olunca fark gittikçe açıldı.
                Banvit’te geçen hafta dinlenen Kremen Prepelic 23s-3r-5a-3tç ile oynadı. Keith Simmons 15s-5r-3a-3tç ile etkili oldu. Olin’de hücumda etkili olan tek isim Darius Washington oldu. D-Wash maçı 24s-8a-3r-2tç ile tamamladı.





twitter.com/arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder