18 Nisan 2014 Cuma

EA7 Milano durumu dengeledi

         Euroleague play-off turu ikinci maçında Emporio Armani Milano ilk maçta uzatmada yenildiği Maccabi’yi bu kez 91-77 ile yenerek seride durumu dengeledi.
               

Maçın Hikayesi
               
                Maç aynen iki gece önce olduğu gibi başladı. Blatt yine pivot olarak Zizic’i başlatırken EA7 Milano maça hızlı bir giriş yaptı, bu kez Langford’ın da maça iyi başlamasıyla 2 dakika sonunda skor    9-2 oldu. Zizic-Sofo değişikliğinden sonra toparlanmaya başlayan Maccabi Sofo’nun sakatlanmasına rağmen 6.dakikada farkı 1 sayıya indirdi: 16-15. O dakikadan sonra 9 sayılık bir seri yakalayan Milano farkı çift hanelere kadar çıkardı ve ilk çeyreği 25-17’yle önde bitirdi.
               
                İkinci çeyreğe Landesberg-Pnini’nin basketleriyle 0-6’lık seriyle başlayan Maccabi farkı azalttı. Milano’da ise Kristijan Kangur (bu çeyrekte 10 sayı) devreye girdi ve Milano farkı giderek açtı. Devreyi 47-34 ile önde kapattılar.

                İkinci yarıya da iyi başlayan Milano 25.dakikada maçtaki en büyük farkı yakaladı: 59-43. Bu dakikadan sonra 4-12’lik bir seri yakalayan ve farkı tek hanelere indiren Maccabi son pozisyonda Jerrels’ı savunamayarak son çeyreğe 66-55 ile geride girdi.

                Son çeyrekte Milano ilk maçta yaptığı hatayı tekrarlamadı ve farkın tek hanelere inmesine izin vermeyerek galibiyete gitti.



İstatistikler
                Milano’da Curtis Jerrels çok iyi bir yüzdeyle 17s-2r-5a ile maçın en skorer oyuncusu oldu. İlk maçta forma giyemeyen CJ Wallace 10s-6r ile oynarken savunmada da önemli bir görev üstlendi. Kangur 13s-2r, Moss 13s-3r-1a, Langford 12s-1a ve Hackett 6s-3r-9a ile oynadılar. Hackett beklenilen performansı bu maçta gösterdi.
                Maccabi’de Alex Tyus 16s-3r, David Blu 12s-4r, Rice 10s-3r-4a ve Hickman 9s-3r-4a ile oynadılar. Ricky Hickman takımın geneline uyarak maç boyunca çok kötü şut attı.



Genel Yorum
                
            Maccabi Milano deplasmanından istediğini aldı ve İsrail’e saha avantajıyla gidiyor. Özellikle Nokia Arena gibi bir salonda oynayan takımlar için saha avantajının ne denli önemli olduğunu biliyoruz. İtalya’daki iki maçta da EA7 Milano üstündü, iyi oynadıkları ilk maçı kaybetmeleri acı verici oldu ama sadece iki gün sonra toparlanmayı başardılar. Şimdi İsrail’de Olympiakos ve Fenerbahçe Ülker deplasmanlarında gösterdikleri performansı tekrarlamalarına gerek var. Bakalım başarabilecekler mi?

                 






               
                sahinarif88@hotmail.com

                twitter.com/arifsahin1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder